Mitt ben del 2

Är nu återigen elefantstort, kan kanske börja kalla mig klumpfot. Men det är ju iaf inte en propp utan bara vätska. Helt normaaaaalt när man är gravid.

Drama

I går var det lite drama, mitt ena ben som jag brände så i solen svullnade up väldigt mycket. Så jag gick faktiskt till doktorn. Fick en remiss för att göra ett Ultraljud på benet i dag om det inte blev bättre över natten. Dom ville utesluta blodpropp. Ja då blir man ju lite nervös. Men i morse när jag vaknade så var det självklart mycket bättre.

Var även på min första omgång profylax kurs i går. Bra men otroligt jobbigt på samma gång. Det var ju självklart bara par där som satt och gullade med varandra och övade i hop. Det bygger ju så mycket på det att man är ett team. Och så jag alldeles ensam. Kände mig så utanför. Men å andra sidan fick jag göra alla övningar med fröken ;). Så det var ju lite plåster på såren. Kursen är bra och jag tror att den kan vara väldigt användbar. Men det är läskigt för allt blir lite mera påtagligt ju närmre det kommer. För er som vill läsa mera http://www.profylaxgruppen.com/index.php

Var på MVC i morse och där var allt så bra, hjärtat slog och magen växte. Min BM tycker att jag är DUKTIG som fortfarande jobbar och det sög jag i mig. 

Det är väldigt mycket nu med doktorer kurser och MVC..


Skrållan v 34

Bebis 32
Vecka 34     26 jun - 2 jul 2005
Kroppen: Nu är det tydligen vanligt med förvärkar, något jag inte känner av alls.


Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.


Helgen i Brighton...

 

Åkte till Brighton i fredags, en helt underbar liten stad. Har aldrig sätt så mycket bögar i hela mitt liv. Jag hade hört talas om innan att Brighton var lite av bögarnas paradis men det här tog nog priset. Det fanns små hundaffärer där man bara kunde köpa små piffiga assosearer (eller hur det stavas) och även få sin käresta klippt. Det fanns till och med speciella bostadsmäklare som hade bögarna som favorit målgrupp. Mycket nattklubbar. Som jag gärna skulle besöka någon annan gång. Det var vansinnigt kul att bara kolla på folk.

På fredagen tog vi det lungt chekade in på vårt super mysiga lilla hotel.

 Lördagen var det ganska disigt så vi bestämmde oss för en tur på stan. Brighton är ganska stort men dom har som en liten stad i staden typ gammla stan, med ätte rolig shopping med massor av antikvitets affärer. Fredrik innhandlade raskt lite starwars prylar. Bla en jajabinks som var fylld med beans. Lite mera gossedjursaktig. Och även en annan lite filur från starwars kommer tyvärr inte ihåg vad den hette nu! Lång blå näsa.. Iallafall så har nu även den lilla bebisen sina alldeles egna starwars figurer. Själv handlade jag en gammal prydnadsros i metall helt meningslös som jag inte riktigt vet vad jag ska ha till men den var fin.

Dom hade även en hela affär som bara sålde Nalle Puh grejor, oj vad jag dräglade men det blev för mycket så jag handlade ingeting istället

Vårt största problem var nog var vi skulle äta hela tiden det fanns så mycket att välja på.

Söndag, strålande solsken. Tvingade Fredrik till en halvdag på  den steniga stranden utan solskyddsfaktor. Mitt största misstag. OJ OJ OJ vad jag och Fredrik brände oss. Fick till och med vara hemma från jobbet i tisdags för att mitt ben hade svullnat upp så. AJ AJ jag lovar att aldrig sola mera utan solskydds faktor.

Frånsätt mina bränskador så hade vi en toppen helg och frukosten på hotellet var helt underbar.

Det fanns mycket att kolla på och vi gjorde inte allt men något som var riktigt coolt var Royal Pavillion.Som vi dock bara såg utvändigt, orkade inte gå på guidad tur på semestern.  http://www.royalpavilion.org.uk/,

 


 


Nu åker jag snart..

Nu åker jag snart, helt underbart. Kollade singoalla kjolar i dag på stan åt en kompis det är ju helt sjukt. Helt slut överallt. Måste man handla sommar kläder i Mars för att hitta något att ha på sig?

Fick ett tips om att Taxi kurir har specialpriser på taxi ut till arlanda hela sommaren för 345 kr ist för Taxi stockholms 445:- Det är ju bra. Så där kan man spara en hundra lapp.

Har packat hela resväskan nu inklusive sacosäcks fodralet som jag har sytt till vårt gudbarn som fyller 3. Ska bara ta med det till London och fylla den med kulor. Hoppas hon blir glad. Fattas bara annat. Jag som har slitit så.

Hoppas ni har det bra där ute, jag är åter på tisdag...


Skrållan vecka 33

Bebis 32
19-25 juni
Kroppen: De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.

I helgen

Nu regnar det, nästan lite skönt. Men jag blev väldigt blöt på väg till jobbet.
I kväll ska jag flyga till London. Åh vad härligt det ska bli. Jag längtar. Det blir nog lite shopping på torsdag när Fredrik är på jobbet. På fredag kväll  åker vi till Brighton för att fira midsommar, bröllopsdag och femårsdag. Man får ju rattionalisera lite när man inte ses så ofta. I Brighton ska vi bo på världens gulligaste lilla pensionat.http://www.whitehousebrighton.com/
På måndag åker jag hem igen. Det här blir sista gången som jag åker till London innan bebisen kommer lite spännande.
Var på förlossningskurs i går på BB stockholm,  mycket intressant och bra barnmorska trodde att jag skulle bli lite uppskrämd men det hade nog motsatt effekt det kändes bra att bli lite upplyst. Min kompis N var med som stöd. Undrar vad alla andra trodde, att jag hade blivit övergiven eller att vi var ett lesbiskt par , ha ha...Känns iaf som att vi har gjort ett bra val att föda på BB stockholm.

BB kurs

I kväll ska jag på kurs på Danderyds BB och lära mig mera om förlossningar. Vet inte riktigt om jag vill bli mera uppskrämd. Skulle helst av allt bara stoppa huvudet i sanden och glömma bort allt. Måste man föda barn. Kan man inte få dom färdig levererade? Kommer med en utförligare rapport i morgon.

Försäkringskassan

Jag blir helt tokig, det verkar så himmla krångligt det här med mamma penning fram och tillbaka. Kommer man någonsin att förstå hur det där systemet fungerar..Jag hoppas det. Kunde man inte bara få en klump summa. Men jag kanske inte ska klaga. Om man gämför med andra länder så har vi det väldigt bra.

Kitchen aid...

Kitchen aid...

Fick en fin fin kitchenaid av pappa i förtidig födelsedags present. Hur flyttar man en sådan till LONDON?


jonsholmen

jonsholmen

Hela resan till landet gick super bra. I söndags så var det så helt otroligt fint väder. Blev dessutom rejält sol BRÄND. Man lär sig väl aldrig. Jonsholmen såg ut som vanligt förutom att hela bryggan hade blåst loss och hängde på trekvart.  Stannade i Gränna på vägen hem och köpte polkagrisar. Det är ju såå gott. Kom tillbaka till stockholm vid 22 tiden i går kväll.  

Bilen

Bilen
Nu är etapp 2 påbörjad. I bilen från Jönköping med cyklister från Vätternrundan i klasar runt bilen.

Vi beräknar att vi är framme i Göteborg om 1 1/2 timme. Då ska jag och Elias åka och handla mat och förhoppningsvis hitta ett par nya sommarbyxor som passar.

Malin

E4

E4

Nu sitter Mats, Elias och jag i bilen på väg mot Jonsholmen. I natt sover vi över hos Robert i Jönköping för att i morgonbitti åka vidare ner till Göteborg.

Hoppas huset står kvar! Ingen har varit där sedan den 6 augusti förra året. 2 dagar före vårat bröllop


Malin, Elias och MatsStäda förrådet

Åh vad härligt nu ska jag tillbringa hela dagen med att städa förrådet på jobbet. Så tänk på mig. Men i EM så bär det av till landet härligt härligt.

Bada

Det är härligt med det fina varma vädret, men jävligt jobbigt när man har en stor mage. Nu ska jag hem och lägga mig i badkaret.. Och läsa veckotidningar

Skrållan i vecka 32

Bebis 32

Det här händer i Vecka 32   12-18 juni
Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Att sova på sidan är att rekomendera.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång.  Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg. 


Sommar

Åh vilket underbart väder hoppas att det håller i sig hela sommaren. Har precis ätit en underbar chevremacka till lunch på kaffe med mjölk...

smink kurs...

Var på sminkkurs i går hos MakeUp store. Intressant. Fick lära oss en del nytt. Men mycket kändes det okså som att det var en bekräftelse på saker man redan visste. Kursledaren hävdade att alla passar i alla färger och att det BARA handlar om vad man trivs i. Men jag vet inte om jag tror på det. Jag tycker nog inte att alla passar i allt. Man vill liksom höra, att du du ska ha den här färgen.... Och sedan fick vi givetvis köpa en massa smink okså. Tur att man inte har så mycket pengar kvar. MEN jag behöver verkligen inget mera smink. www.makeupstore.se/ 

En kopmis gjorde en liten elak sak och jag vet att hon gjorde det med flit..;), vi började prata om namn till bebisen där inne på kursen och då så sa min kompis R att Jessica är ett fint namn.... Varpå jag säger att det vet jag inte om jag tycker, det är ganska tråkigt... Vad tror ni kursledaren heter?  Hoppas hon inte hörde.

Jag har lite ångest över att jag inte ska få med mig alla grejer när jag flyttar till England, men jag är säker på att det löser sig. Det brukar ju göra det men jag gillar ju att noja ur på saker i förväg.

Andra saker jag har ångest över är mina skor, jag har sdå tjocka fötter nu så ingenting passar. Förutom mina fina rosa birkenstock som jag har fått av min underbara man. Puss du är bäst.


GRATTIS MAMMA!

London

Min mamma ringde precis. Hon var med i Metros design tävling och vann 3e priset: En weekend resa till London för två. Hur coolt som helst. Så nu kan dom komma och hälsa på mig och Frerik och Skrållan i höst. Helt otroligt. Gud vad glad jag blir.... I bland så har man tur.

Snattat test...

Vem är du mest avundsjuk på nu och varför?
På alla lyckliga par som får bo tillsammans, just nu så längtar jag så att jag håller på att dö efter min kära man. Jag är så trött på att bo särbo. Vill inte mera. Fatta hur bra ni har det där ute som får bo ihop med den ni älskar!
 
Säg tre hemliga önskningar, svara ärligt och privat.
Att jag hade lagom mycket pengar så att jag kunde köpa ett stort hus i London med trädgård, ha råd att skaffa 2 barn och kunna vara hemma med dom tills dom började skolan(dvs jag vill ha snuskigt mycket pengar)
Att jag blir en bra mamma, och får leva ett lyckligt liv.
 
Vad gjorde dina päron för största misstag?
Tycker att dom har varit toppen, men dom var bestämda. Jag fick tex inte se ”Dirty Dancing” på bio när alla andra gick och såg den 15 gånger. ”För det var minsann ingen barnfilm ….” Kan dock inte säga att jag har fått några direkta men.
 
 Säg en dålig sida hos din svärmor/svärfar
Att dom ska lägga sig i vissa saker som dom inte har med att göra. Men det är väl klassiskt.  Annars är jag är väldigt nöjd med mina svärföräldrar.
 
Vad skäms du mest över dig själv?
Att jag inte orkar träna, och att jag är dålig på att hålla fokus.
 
Vad är du mest mallig över dig själv?
Att jag alltid klarar mig och ser nya möjligheter med saker. Att det alltid löser sig på något sätt för mig. Och att jag är så positiv hela tiden.
 
Vilken är ditt livs största sorg?
Att jag aldrig har tagit mig i kragen och blivit super duktig på någonting. Utan kan lite om mycket.

Beskriv varför du är en stor bluff

Det är jag inte
 

Snatta gärna vidare… 


Dior

Dior 

Nu är det bara 16 dagar kvar på jobbet innan jag går på mamma ledighet. Underbart läskigt och roligt. Underbart för att det är härligt med semester. Läskigt för att det känns läskigt att bara sluta jobba så där. Underbart för att jag nu längtar efter vår lilla skrållan. Men jag oroar mig lite tänk om jag kommer att bli världens mest understimulerade mamma. Jag hatar och vara ensam och att ha tråkigt.

Men när skrållan kommer så är jag ju inte ensam. Och dom som vet säger ju "att man får så mycket att göra när man skaffat barn" Så jag får väl lita på experterna. 

I morgon börjar den nya tjejen som ska vara vikarie för mig när jag är mamma ledig. Det är svårt att lära upp en ny anställd och jobbigt. Och jag vill inte att hon ska vara bättre en vad jag är. Min man ringde precis (han bor i London, han shappade och lämnade mig, skämt och sido jag kommer att flytta dit så fort bebisen har behagat komma ut) Mer om det en annan gång. 

Han ringde iaf, och frågade om min sko stl han var tydligen på väg ner på Dior rean. www.dior.com man kan ju alltid hoppas att han hittar något fint till mig... 


Längtar till midsommar

Längtar till midsommar, då ska jag åka till London. Och jag och Fredrik ska åka till Brighton. Ska bli härligt. Hoppas jag inte blir sjuk innan bara. För tillfället är det 3 personer på jobbet som är dåliga jag orkar inte.

Var hos MVC i går och allt gick bra, bebisens hjärta slog med 138 slag per minut och ligger numera med huvudet nedåt. Fattar inte att den inte blir yr i huvudet av att ligga så i 2 månader. Men det är mycket med graviditet som man inte förstår. Magen hade okså vuxit som den skulle. Tror jag väntar en riktig A-Bebis.


Premiär

Här kommer mitt första stapplande inlägg på min BLOGG fortsättning följer..

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0