Pappa Mats ar har

Pappa Mats ar har och solen skiner det var i dag + 20 grader varmt. Helt fantastiskt. Vi (Mats) har redan varit valdigt effektiva och skruvat upp ny spegel i hallen. Jag har ramat in ny fotografier till varan gasttoalett. Eftermiddagen tillbringade vi pa Homebase. Roligt att Mats aker hit for att koppla av och sa slapar jag runt honom pa Homebase. Men vi kopte vacker guldfarg, mork grabla farg till oppnaspisen och gul farg till vaggarna och i morgon ska det malas. Undrar hur det gar med 2 barn som vill hjalpa till?

 

Min tapeter kom antligen i dag, fick ringa till affaren som glomt skicka dom med Fedex, men dom budade over dom med taxi fran Chelsea.. det kanndes lite lyxigt. Jag skammer iallafall bort Mats med god mat. I gar at min goda citron kyckling och i dag at vi biff a la lindstom med klyftpotatis och champinjonsas.  Ja jag har slappt lite pa min diet. Men jag mar illa hela tiden har gjort det en vecka nu vet inte vad det beror pa. Och NEJ jag ar inte gravid.


Fardig pluggat for ett tag

Nu ar det over 2 exams pa 2 veckor. Den forsta gick sa dar.. jag glomde ju att tvatta handerna. Men den andra som jag hade i dag gick super. Dessutom fick jag tillbaka en av mina uppsattser i dag jag fick 1 av 20 dvs hogsta betyg. Jag ar sa glad.

Nu vantar en aterhamtningsvecka med barnen. Morfar Mats kommer pa Fredag och da ska vi tapetsera (men det vet inte Big om for han  tror att han inte gillar tapeter) Men jag vet att han kommer tycka det blev fint nar det ar klart, och mala om i varan matsal. Ata mycket god mat och bara ha det trevligt tillsammans.


Pa Mandag borjar min nya praktik, sa da gar jag under jorden i gen i 4 veckor. Men sa far det bli.

Mr Big han ska aka pa killsemester pa fredag till osteuropa, varfor aka fran USA till Osteuropa....... Vi hade en riktigt mysig helg och jag var en icke psykotisk flickvann. For det sista jag vill ar att han ska aka pa grabb resa och tanka pa mig som sin psykotiska flickvan.

Sa status rapporten fran London ar mycket bra for tillfallet... Stor kram

Min diet fortsatter


Inte for mina barn, forra veckan lagade jag appelskivers, runda pannkaks bollar. Biff ala lindstrom till mig. Sa gott sa gott. Vagen visar 62.5 sa det gar nerat.


For er som inte vet
Biff a la lindstrom,
Blanda 500 gram kottfars, agg, lite potatismjol,  4 msk strobrod. Hacka inlaggda rodbetor, kapris och saltgurka. Gul lok, lite stark senap.
Forma till runda biffar och stek som wallenbergare eller kottbullar. Godast ar dom dagen efter...


Jag ater ungefar sa har
Havregrynsgrot med mjolk och kaffe till frukost
Gravad lax, aggrora eller kyckling,  med sallad och keso till lunch
Middag Kottfarsbiffar, kyckling, musslor, skaldjur, mera agg.
Haromdagen var jag ute med en kompis da at jag ljuvlig oxfile med ruccola sallad till middag. 
Om jag blir sugen sa snackar jag pa en yoggi.

Men jag fuskade pa IKEA och at en varmkorv med brod

Hollister



Ser ut som mig och Big ungefar :)
 

Shoppade lite pa Hollister, finns det i Sverige. Det ar ett marke fran California, lite surf beach mjukis klader. Deras basta ar deras t-shirts som ar langa langa langa. Alla min  toppar ar alltid for korta. Men det ar val for jag har sa stora brost.  Mr Big gillar deras klader ocksa.. Jag kande mig inspirerad och kopte en fin troja till honom bara sa dar for jag ar en sadan fin flickvann.

Hollister har ett knepigt koncept, deras butiker ar kolsvarta med nagra fa spotlights, allt luktar cocus board wax, och det ar sa varmt. Ganska konstigt att handla klader i morkret. Min mamma var med mig till Hollister i julas vi var dar inne en timme sakert och svettades. Hollisters main malgrupp ar  nog mera tjejer 15-20 ar. Men nar jag ser en annan mamma dar inne sa nickar vi i sammforstand.  Det ar varmt, morkt och svettigt och vi kanner oss bada lite for gammla for en sadan har hipp ung affar...Men jag alskar mjukis/tranings mys klader sa jag gar dit enda. Och personalen... dregel killarna pojkarna ar typ 18 ar och sa snygga. Allla tjejer ar lite sa dar surf rufsiga och alla ar valdigt hjalpsamma och trevligt amerikanska....

Dom har 2 affarer i London en i brent cross och en i Westfields galleria, har fortfarande inte varit dar.


Mina exams

 Det skulle ha gatt sa bra jag gick dit med installning om jag inte far bra betyg sa blir jag besviken. Jag hade pluggat sa hart och kunde sa mycket. Hela hjartat alla hundra sma delar. Men nu hoppas jag att jag klarade mig. Jag glommde tvatta handerna nar jag gjorde min ”skill”  och skriva datum och tid pa journalen. Sa klantigt sa jag tror jag dor.....
Men a andra sidan glomde min klass kamrater en massa grejer svarade fel och hade mobiltelefoner som ringde. Bara jag klarar mig sa blir jag sa glad.



Jag trostade mig hos frissan istallet nu ar jag brunette.... Mr Big han sag ingen skillnad. Ja varfor haller man pa skulle sakert kunna ga runt med rosa har en vecka utan att han markte nagot.... :)


Ja ha da var det plugg igen....

 

Fint jag ritar eller hur...

Jag maste nu plugga till mina nya exams pa Mandag, men har inte riktigt kommit in i det, ritar diagram over resperitory system. Anvander Rakels kritor saknar dom lite.

Jag har ont i halsen och har sagt nej till ett board of studies mote pa universitet, i dag.  Man maste prioritera man kan inte hinna allt.

Jag bakar hellre kanelbullar till Isaks bakesale pa Fredag. Dessutom ska jag till tandlakaren igen och inte glomma min alskade zumba klass...


IKEA

 

Det ar sa latt att gora en massa annat nar man borde plugga sa i gar efter gymmet tog jag mig en trip till IKEA helt sjalv gick jag runt dar i svettiga traningsklader. Men det var underbart inget tjat gnall och jag kunde klamma och titta hur lange jag ville pa allt. Langst stannade jag pa ram avdelningen sa klart.


Sen baxade jag in allt sjalv i bilen expedit bokhylla, speglar, lampor, ramar och korde hem i natten spelade lite roxett pa radion och tankte pa kara mamma.


Val hemma skruvade jag hyllor och ramar halva natten. Men se sa fint och organiserat det blev. Jag fullkommligt alskar att pynta hemma jag kanner mig hel i sjalen.


Mr Big han sager alltid nar jag slapar hem mina IKEA paket... ” you really think that will work” Men sen nar jag skruvat ihop de och pyntat och stylat lite sa sager han alltid    ahh baby that looks lovley...


Sanglamapa

Ny ram till rakels rum

Ny hylla till Isaks rum..


Veckans bok & relations tips..


Jag alskar relations bocker, tyvarr har jag inte tid att lasa sa mycket som jag vill, eftersom jag pluggar och nar jag laser blir det mest studie litteratur. Men min kompis i fran Sverige hon ringde forra helgen och laste upp foljande....



Grunden till all bekräftelse är förmågan att lyssna. Redan här stupar många. Här är ett exempel på hur det kan se ut när två personer inte lyssnar till varandra.
Det unga paret har blivit osams om en detalj, en bagatell som ingen av dem egentligen tycker är särskilt viktig. Men grälet verkar leva sitt eget liv, det växer och blir allt otrevligare. De börjar dra in gamla oförrätter, båda blir aningen oroliga för vart det här ska ta vägen. Plötsligt börjar tårarna rinna nerför hennes kinder. Han fortsätter sammanbitet att svara på hennes ord, utan att bry sig om att hon blivit ledsen. Hon rusar till slut ut ur rummet och slänger igen dörren.

Hans perspektiv:
Han betraktar grälet som en kamp. Nu ska de reda ut vem som har rätt och vem som har fel. Han har givit sig in i en strid, och den vill han vinna. Hon SKA inse att hans åsikt är den mest logiska och därmed den slutgiltiga. Hennes tårar ter sig obegripliga. Inte börjar man väl gråta mitt i striden? Han kan inte se tårarna som något annat än ytterligare ett vapen som hon tar till mot honom, och han tycker inte att det är juste av henne att försöka få honom på fall på det sättet. För visst berörs han, även om han inte visar det. Men eftersom han tycker att hon fuskar väljer han att inte bry sig om att hon gråter. Han dömer ut hennes tårar som ett försök att manipulera honom och blir arg.

Från boken Tillsammans av Anna Kåver och Åsa Nilsonne

 

Kanner ni igen er tjejer? Hennes verison behover jag vall knappast ga in pa.
En anna rolig bok som jag rekommenderar till alla mina singelvanninor ar Why men Love bitches (som jag snodde fran mina basta basta bachelor kompis i Miami. Sa aven killar laser "terapi bocker") Nasta bok pa min las hylla ar nedanstaende men den far jag nog lasa i smyg :)


Tandlakaren



http://www.hampsteadclinic.co.uk/

Nu ar det over jag absolut avskyr att ga till tandlakaren. Jag vill vara duktig bast och smartast. Men varje gang jag gar dit ar det nya hal som ska lagas och da kanner jag mig misslyckad som person. Kanske lite tokigt men sa ar det. Jag hoppas jag kan ga dit en gang och han ska titta pa mig och saga – ahh vad duktig du ar malin inga hal..

Men jag har varldens basta tandlakare och jag har provat ett antal har. Jag sager det hor er noga for innan ni gar till tandlakare har. Jag har hort sa manga skrackisar om folk som gatt till vilken tandlakare som helst och blivit grundlurade.

Har i UK finns det NHS tandlakare det ar som folktandvarden, helt grattis for alla under 18 ar, gravida, och 1 ar efter graviditeten, sammt om du ar arbetslos eller laginkomstagare kan du ansoka om ett speciellt kort som ger dig fri tandvard. Men krukset ar alla tandlakare ar inte NHS, vissa tar bade privat och NHS. Men nar du gar till en NHS tandlakare sa anvander dom sig av alla dom billigaste produkerna som amalgan tex. Du kan valja att betala lite extra for att fa vita fyllningar.

 

Jag har ju sa klart hittat den dyraste snallaste tandlakaren hela London, men han ar underbart. Valdigt nogrann, lugn och metodiskt. Specialiserad pa nervos patienter med tandstallning implantat och bryggor, och jag har ju allt av det. Att jag sen far ata havregrynsgrot resten av manaden det far jag leva med.


Jag har for manga kalendrar...

Jag har ett riktigt I lands problem. Har hemma har jag 3 kalendrar och min I-phone.



Jag har en i koket dar alla familjemedlemmar har sina aktiviteter upppskrivna, studiedagar, barnklas, tandlakare och playdates. Sen har jag en kalender i mitt studierum, for alla min inlamningsuppgifter, praktik platser etc. Sen har jag min Iphone dar jag skriver upp  precis allt. Ett av mina problem ar att min iphone har jag inte backat upp sedan innan jul, for min laptop har crashat och om jag synkroniserar den med Mr Big PC, sa raderas all min harlig musik sa det gar inte.



Jag funderar jag pa att kanske onska mig en ny lite apple dator som jag kan blogga och plugga pa. Min pojkvann tyckte det lat som en utmarkt ide. – Ohh that would be a very good present idea.. Varfor tycker killar det ar sa kul attt kopa teknik till tjejer... Men till saken i julklapp fick jag en valdigt fin  krokodil mulberry kalender som jag inte invigt forrens i dag och nu vet jag inte riktigt hur jag ska gora med kalendern i min IPHONE??? Det kanns harligt retro med en kalender jag kan halla i, och mera overskadligt.



Ps jag tanker inte skriva vad jag vager efter en helg i Madrid, jag har inte gatt ner och inte gatt upp...


Mini semester i Madrid

Det ar svart att vara pa hardcore diet nar man helt plotsligt aker i vag pa en kort weeekend till Madrid. Men jag kampade pa sa gott det gick. Hade en fantastisk helg, gick pa fotboll, traffade kompisar hade en rolig ”night out”. Dreglade i en massa fina barnklades affarer, gick pa konstmuseum. Mycket kultiverat, men mysigt. Pluggade en massa. Det ar bra nar man ar isolerad pa ett fantastiskt hotell rum och inte kan gora nagonting annat. Shoppingen pa Madrids flygplats ger jag 5 stjarnor, dom hade till och med en Zara butik.


Frossade med massvis med harliga spanska charketurier...


Samlade + poang hos pojkvannen, men det var faktiskt en riktigt rolig match..


Dom hade en guldtacke bankomat, om man ville kopa med sig lite guld hem ?

Alla kort pa mig fran varan utekvall har jag censurerat bort jag ser helt galen ut efter att ha suttit ute och fryst pa en fotbollsmatch mellan kl 22 ( ja matchen borjade kl 22.00 pa kvallen och 24.00)

Loppis fynd



Hittade dom har fina kristall burkarna pa loppis i gar, jag har letat efter sadan lange till mitt badrum.
Jag och MR Big har en his and hers i badrummet och det ar ljuvligt att slippa titta ner pa hans ackliga tandkrams flackar, stank pa spegeln och gammal skagg stubb. Ugghhhhh

Zumba



Okej jag lovar det har ska inte bli en halso/diet blogg, men jag maste bara skriva for jag ar helt euforisk.. Jag har fastnat precis som alla andra som har provat. Och jag alskar det.. 

I kvalll var jag pa mitt forsta Zumba pass. Vet inte om det har kommit till Sverige annu. Men det ar en salsa, mamba latino inspirerad dans/aerobics klass. Och jag som har noll kordinationsformaga, pa riktigt jag star alltid langst bak som en flaggstang och flanger i baktakt svettade mig igenom hela passet.

Vara ”froken” var en liten vral sexig brasilianska som vickade pa hofterna i 60 minuter. Jag ar hoooked.

Har ar lite lankar for er som letar efter Zumba klasser i London gym kjejor som ocksa har Zumba klasser ar  
David Llyods och Virgin.

http://www.zumba.com/

http://www.zumbainlondon.com/Zumba/Home.html

http://www.zumbaclasses.org.uk/in-london/

http://www.zumbafitnesslondon.co.uk/


Vagen visar

64.5 Jisses amalia, det gar snabbt nu. Men utmaningen ar ju inte att ga ner i vikt det ar att halla vikten.

Jag har massor att plugga sa det blir daligt med uppdatering i dag. Om 1 vecka har vi group assesment, Wiver kallas det for. Da ska jag tillsammans med 3 st andra i min klass ha en liten mini redovisning om en fiktiv patient ta hans puls, blodtryck, och redovisa lite andra nursing skills och bli forhorda pa bakgrund etc. Sa nu har jag massa anatomy och papper jag maste lasa om varan fiktiva patient. Om det ar nagon som vet om det ar korrekt att ge cyclimorph (det star det pa ett stalle att han far)  till en patient med Coronary thrombosis sa ar jag tacksam for hjalp. For i min BNF (fass) sa star det att en av sid effekterna ar heartfailure.. Vet inte om dom forsoker lura mig lite..


6 veckor tog det..

Jag har langtat i 6 veckor, antligen far jag mala naglarna igen. Akte och fixade manikyr direkt efter skolan i gar.
Det ar en toppen sak med London dit jag gar for maikyr kostar det bara £10 det ar sa billigt. ...


Det basta av allt jag fick 3/20 pa min forsta  uppsats vi fick tillbaka i dag. Jag ar sa nojd och stolt.
(1 ar bast 20 ar samst)..


Vagen star nu pa ..

65kg sharp i morse. Pojkvannen bestallde hem take away i gar kvall och  valde det ”nyttiga alternativet sushi ” sa det slank ner lite extra sashimi.  Snall som han ar skippade han pizzan. Det hade jag nog inte pallat.. Det fantastiska i krak sangen ar jag har hur mycket energi som helst, jag sover hur bra som helst. Jag gymmar och jag kanner mig sa halsosam och frisk. Och det viktigaste av allt. Jag ar inte hungrig langre. Jag brukade vara hungrig hela tiden och konstant sugen pa sotsaker. Det har forsvunnit. Jag fattar ingenting, eller jo det gor jag. Men det star i boken min bibel att detta skulle handa...

Sa jag rekommenderar den har galna dieten so far starkt. Men las boken forst, for dar ar det detaljerat beskrivet alla steg. Varfor man gor vad. Hur viktigt med havregrynen osv. Det ar ingenting i den har dieten som ar dar av en slump sa fuska inte..

Sa har har jag atit dom senaste dagarna

Tisdag:
Yoghurt, (med havregrynen) lax och agg

Scrambeld egg  och skinka (kande mig inte sa hungrig)

Kott (at stekt lean beef maste vara under 15% i fett) och keso, gjorde en sas pa latt cremefraich, vitlok, grillkrydda och senap.. yummie,..

Kvalls snack

Sushi /Sashimi..

 

Onsdag

Scrambled eggs and salamon till frukost

Kyckling med keso till lunch, och en yoghurt drink.

Rak omelett till middag, yoghurt & havregryn till efteratt

Kaffe och fanta zero och massor med vatten


Sleepover



Hemma hos Sara ar det sa mysigt, rent organiserat harligt och svenskt. Jag alskar hennes lagenhet.  

Dieten ar helt ok, men jag blir lite galen nar jag tanker pa att jag inte kommer ata brod pa typ 3 manader.

Var hemma hos Ylva pa fika i morse och dreglade over deras brodmaskin. Men ska inte kop en nu samma vecka som jag ar pa diet.  I gar hade jag sleep over hemma hos rara Sara och det var sa mysigt vi lag uppe lange lange i hennes sang och pratade halva natten. Som nar man var ung ni vet man forsoker sova sa kommer man pa nagont nytt man vill saga sa man vander sig om och pratar lite till. Nar hennes barn kom inklampande kl 07.00 i morse sa tittade dom pa  mig och utbrast


-mummy why is Malin in your bed,
- she is here on sleep over
- I thought it was only kids that had sleep overs...

RSS 2.0