Papper papper papper party...Vilken dag jag har nu vallat runt pa 4 olika skolor fyllt i ap langa dokumetn pa samtliga skolor pratat med min GP, och Inlandrevenue, varit  hos Eddie och blast haret, han ar bara bast  gjort pedicure och manicure.

Mamma nar du kommer hit gar vi tillsammans.  Nar jag val kom hem var jag tvungen att fylla i ett ton papper for hosten projekt. Inklusive alla adresser jag bott pa dom senaste 5 aren.... shite. Vem kan alla dom post nummrena? Jag har bott pa 7 olika stallen...

Nu drar jag ut pa stan. Coctails here i come..


Ar den snygg eller?
Hmm ar den har toppen snygg, kopte den i julas. Tyckte den var sot och gullig. Men sen har jag aldrig anvant den, vem vill ha pa sig en hudfargad topp nar man ar likbek. Dessutom kanndes det som om den "forstorade" mina axlar som redan ar breda med allt det dar fluffet? Men nu kanner jag mig ganska snygg i den. Kanske den bara maste vaxa till sig lite.

Rakels skola....

Tiden gar sa fort sa fort. Sitter har i morgonrock och kl ar 15.25. Tog mig faktiskt lite valfortjant sovmorgon i morse. Jag vaknar alltid nar pojken gar till jobbet kl 6 sen kan jag inte somna om men i morse lyckades jag.  (kanske for att jag var ute i gar mellan 12.00-23.30)


Resten av dagen har jag tillbringat framfor datorn, svarat pa mejl och fixat med var svenska skola, betalat rakningar, och grejat med Rakels skola.


Det har blivit varsta dramat sa klart.


Hon gar ju nu pa privat Montessori skola i motsvarande svensk 6-ars verksamhet. Har kallas det for Reception class. Men  nu maste hon byta klass till hosten.

 

Men eftersom alla klasser “redan ar skapade” och hon nu ska borja year 1 ar det mycket svarare att komma in i en redan full klass. Vi forsokte med att hon kunde fa ga om ett ar hon fyller ju ar précis pa skarven 21 dagar fel. Men det gick kommunen inte med pa.Det kunde dom ju ha hasplat ur sig innan kan man tycka. De tar latt att vara efterklok vi borde satt henne pa vantelista for lange sedan till alla dom har skolorna. Men det gjorde vi inte.

Sa i morgon ska jag ga och besoka 3 st skolor och satta upp bade henne och Isak pa vantelista.  For den skolan som kommunen har foreslagit till henne ligger 1 timme har ifran och ar varst varsta getto council estate skolan i Wood green. Ni i sverige kna nog inte ens forsta how bad it is... Ja dar kommer hon inte att borja de tar ett som ar sakert.

 

Enda posetiva ar att jag och X kexet  faktiskt kommit riktigt bra overrens sedan den har “krisen uppstod” De tar sa skont for vem orkar braka om skolor. Vi vill ju bada 2 samma sak. Dessutom har jag ju t id nu och tjabba med allt det har nar jag ar hemma.


Doftljus


Doftljus fran Jonathan Ward


I love ljus som luktar gott i helgen nar vi var pa Wholefoods, (amerikasn lyxig underbar harlig mataffar )
Sa hittade jag det har ljuset i handblast italienskt glas. Och det luktar ljuvligt som sommarregn. Jag blir lycklig anda in i sjalen varje gang jag tander det. Bara det inte sotar det tycker jag faktiskt diptyqe ljusen gor lite granna. Aven white company ljusen sotar. Volspa ljusen ar bra. Vi far se om det har haller mattet.

Nr jag pulade ner det i kundvagen tittar han pa mig och sager.... och hur mycket ar kostar det, jag kontrade med att kan han kopa en flaska vin for £30 sa kan han kopa ett lukta gott ljus till mig for £20. Da blev han tyst.

Han ar fortfarande lite skadad fran hans forsta dofljus experience nar vi var inne i en butik som bara saljer doftljus och han luktade pa allt och hittad "rollce roys" ljuset, som han skulle ha. Jag tankte tyst for mig sjalv jisses ska han kopa det dar ja ja han prioriter vall det och nar hon kom till kassan och damen bad honom om £50.
Sa sag han helt bestort ut. Nar vi kom ut sa sager han om du nagonsin talar om for min mamma att jag kopt ett ljus for £50 kommer hon sparra in mig. JAg forstod inte riktigt da vad han menade men det gor jag nu. :) Helgen

Svenska skolan, svenska affaren, varmkorv, skagenrora, potatis sallad, parken, highgattewoods, ansiktsmalning, pimms, homedelivery sushi, whole foods, kensington highstreet, trotters, nya skor till barnen, carbonara.
,

Veckans projekt..


Steg 1 tvatt av dack.

...Ar att olja varat tradack, sa i gar var jag och handlade lite acessoarer, penslar, dacktvatt och olja som jag slapade hem pa bussen. Sa i dag har jag skrubbat hela dacket tog over 4 timmar och snackat lite med vad jag trodde var varan granne men det visade sig var deras tradgardsmastare. Visste inte att sadana fanns langre.
Nu maste dacket torka och sen blir det oljning pa Fredag. Har jag tur kanske det blir nya tradgardsmobler och grill till helgen. Big han ar ju lite rolig som vanligt. Han skamms for att jag gor det har. Pratade med pappa i gar pa telefon och nar vi var klara sa sager han "du sa vall inte till honom att du skulle olja dacket ?"

Klart jag gjorde det... Men enlligt honom ar det tydligen "mans gora" och nu tror han att min pappa ska tro att han ar varsta slavdrivaren. Kanske amerikanska tjejer inte oljar dack?

Sjalv ar jag glad over att ha nagot att gora motion far man ocksa. Nej nu ska jag in till stan pa Drinks med Maria i solen det ar +20 ute och underbart.

Jag saknar er

Flyg, jag gillar inte att flyga. Vi skulle akt pa brollop i Zagreb men nu ar biljetterna upp i £400 per pers retur. Sa det blir nog inte av. Sa gar det nar man vantar for lange.  Har inte klackt det for den blivande bruden annu.

Sen vill jag aka hem och halsa pa men Rakel har skola och far inte ta ledigt. Sa jag far vall snallt vanta till sommarlovet.

Vi har ett till brollop och ga pa i Juni. Men da ar jag barnfri/ Sa da blir det att aka 2 ganger. 
Jag ar ledig nu och har all tid i varlden men jag har inga pengar sa vad hjalper det.


Ibland onskar jag bara sa att alla mammor och pappor bara kunde bo runt hornet det hade varit mysigt att bara slinka hem pa en middag. 

Dagensoutfit

Jag hade den här kjolen på mig på jobbet en gång och då frågade vår högsta chef som dessutom är kvinna " Malin are you wearing my belt to work today ? " Skönt nu kan jag ha på mig mitt skärp varje dag..

Latte mamma

Lämnade Rakel på skolan i dag, för första gången på riktigt. Det är lite konstigt för alla dom andra mammorna känner ju varandra ganska väll vid det här laget. Men jag är inte med i gänget. Jag är en outsider. Men det kvittar för mig faktiskt. Dessutom ska ju Rakel sluta snart och börja "riktiga skolan" till hösten. Antar att man kommer att stöta på en del nya och gammla till HT. Men då kan man ju starta fresh. Om jag inte fått tupp juck och börjat arbeta innan dess.

Hollywood fruar och solsidan

Jag tvittar på 2 svenska TV programm på svt play, Solsidan. Tänk er att jag bodde där när jag var lite men i kollektiv. Ja det var helt galet.
Den står högt upp på min önskelista när den släpps på DVD, det är väll för mycket begärt att den skulle göras med engelsa subtitles?
Och så Hollywood fruar såklart.. Jag bara älskar hon Maria Montazani eller hur det nu stavas. När hon skulle köpa ny skidjacka till sin man och det slutade med att hon köpte skidkläder till sig själv. Till och med Mr B garvade högt. Går det något annat på SVT som jag missat?
Jag och Isak dricker kaffe, en kopp för mamma och en lite kopp för Isak, (han drack 3)

Har precis läst

Vet inte riktigt var den kommer i från, den bara dök upp i bokhyllan? Riktigt bra var den iallafall. Rekommenderas varmt, om det är någon som behöver boktips. Nu ska jag läsa täningskastar boken jag fick i julklapp av Isidor.

Jag syr...

...nya överdrag och kuddar, fick kommentaren att det var lite väl blommigt.
Ja då får han väll sy sina egna oblommiga överdrag. Jag är kvinna jag syr och jag gillar blommigt.
Dessutom så vet jag vid det här laget att om 3 veckor kommer han tycka att det är så fint så fint. 


Timewarp

I dag ar en glad dag. Den forsta dagen faktiskt sen jag slutade jobba som jag varit med mina barn hela dagen.
Vi var pa mammatraff hemma hos Linda, det var som en time warp.  Samma fika, samma manniskor, samma barn bara lite aldre. Samma ältande om skolor, catchment area, och intagnings krav. Att jag varit frånvarande och arbetat dom senaste 2 åren, det märks knappt. Men det är roligt att spendera mera tid med barnen och jag är tacksam, så tacksam.

jast

Det tog mig 5 ar i London och inse att man kan kopa farsk jast, i bageriet. Som jag har kampat med torr jast. Jag gillar inte torr jast. Det blir aldrig samma sak. Torrt och knarrigt.  Bjod over lite folk pa middag i Lordags maste ju halla sigsysselsatt.


Annars gar jag mest runt och altar, foljande

Var jag dum i huvudet som lamnade ett heltidsjobb i lagkonjunktur

Vantar pa besked fran projekt X

Soker nya jobb, funderar pa om jag ska vara hemma tills projekt X borjar om det nu gar vagen. Eller jobba lite innan. 
Far annu mera lite angest over barnomsorgen

Kanske bra ide att skaffa hund, jag har ju tid nu.

Pengar, vad ska jag leva pa

Sen sager alla att man ska vara hemma och njuta av sin ledighet, jag njuter inte.

Summering, jag vet ingenting langre. Kanske kan man sjukskriva sig fran livet.Mr Big han har nog ocksa lite panik, fast han skulle nog aldrig erkanna det, men ni vet. Shit min tjej har inget jobb panik. Men jag klarar mig fin fint sjalv. Men det har han nog inte fattat annu.
Mitt nya hår

Sa här fin blev jag i håret, varje gång jag går till frisören tänker jag att kanske borde jag försöka ga tillbaka till min bruna färg. Men jag gillar att vara blond.

Hurtiga Mari

Jag måste cancellera mitt gym kort. Har verkligen inte råd med sådant nu. Och dessutom har jag inte gått en enda gång sedan jag slutade jobbet. Men jag försoker springa istället. Vi har ett gammalt järnvägsspår som går utanför vårt hus som inte används länge så det är en stig. Finns säkert ett namn för det. Hursomhelst det är toppen att springa där eller jogga kanske man skulle saga. Jag försöker springa 3 dagar i veckan, det är skönt att springa och rensa huvudet. Dessutom är denna slinga platt och rak vilket underlättar. Brukar ta mig ner till finsburypark och tillbaka. Tror det är 5 km.

Johanna , visste du att mina stackars arma London barn aldrig suttit på en cyckel. Om dom inte smyg cycklar hemma hos pappa. Borde kanske införskaffa en cyckel till Rakel, vi kunde ju cyckla på slingan.  Det får blli nästa projekt.

Hemmafru med stort H

Förlåt att jag inte har skrivit så mycket jag är ju numera hemmafru med stort H.
Det är minst sagt konstigt att vara hemma och göra ingenting. Men jag får väll se det som min livs uppgift att göra pojkvännen så glad och nöjd som möjligt.
Sa mina dagar har satt ut typ så här,
Onsdags, trekkade ner till Sheparsdsbush och gick i alla deras tyg affärer, hittade liberty tyg för 16pund/ meter.
Köpte lång och smal skummmadrass, som jag efterlyste på facebook. Åkte hem, sprang 5 km, åkte in till stan igen gick på lång promenad längst themsen med min vän S, pratade om livet åt middag på tapas resturan bussen hem.
Torsdag, promenrade ner till Sainsbury i Finsburypark, hitta mögel medel på hombase. Som tog bort alla svarta prickar i badrummet. Handlade 10 tunga kassar mat som jag på nått outgrundligt sätt fick med mig hem på bussen. Det var 4 år sedan sist jag var och stor handlade utan barn och barnvagn. Det var lugnt och skont men jag saknade barnvagnen.  Det tog mig 30 min att gå från busshållplatsen och hem. Normal restid ca 6 min.
Kom hem sydde 12 kuddfordral och ett madrass overdrag. Kort kommer.

Mauritsius

Mauritsius, var fantastiskt, varmt och underbart. Over 30+ hela tiden, sa varmt sa varmt.


Hotellet var sa fint personal och mat underbar, ja ni hor bara superlativ. Vi blev uppgraderade och  fick ett enormt rum pa stranden, och da menar jag pa stranden. Det var 10 fotsteg till havet. Barnen lekte hela dagarna i poolen, sanden och havet. Rakel simmade med sin armpuffar i stora poolen medans Isak holl sig till det grunda. Vi at glass hummer och pizza i 5 dagar.


Det var en helt klart annorlunda semester, vi har ju aldrig innan riktigt semestrat tillsammans med barnen. Men det gick toppen. Vi gjorde faktiskt ingenting forutom att sola och bada, pa kvallarna at vi middag antingen pa stranden, room service eller pa balkongen. Vi spelade tennis med privat instructor, sa jag borjar bli lite battre. Jag har kommit till backhand. Ha ha.


Flygresan pa 13 timmar gick bra, alla andra barn somnade snallt utom mina som var vakna hur lange som helst. Men dom pysslade pa bra med sina malarbocker, playmogubbar och film tittande. Och efter ca 6 timmar sa somnade dom antligen...Rakel kraktes 3 ganger i taxin pa vagen till hotellet. Ja det var vall den enda incidenten pa hela resan..Varat hotellrum, ar det under grona tradet, sa lyxigt jag hade kunnat stanna i 3 veckor till...


RSS 2.0