Vecka 11

Måndag 20 mars 06
Idag så var vi bara hemma och städade efter helgens fartfyllda event. Det är nog det enda posetiva med heltäckningsmatta att när man damsuger den så ser man att det blir rent. Sigrid kom hit efter att ha lämnat sin psykotiska familj i Shenly. Vi tog bussen till stan gick på Oxfordstreet kollade in vårens nya kläder, och Sigrid fick se piccadilly circus  för första gången.

Helgen
Så var det äntligen dax för vår stora utflykt till Oxford, men eftersom vi alddrig riktigt följer planen så började Fredrik redan på fredag kvällen mummla om egn mega outlet som låg på vägen till Oxford som hette Bicester village   www.bicestervillage.com .
Så det bestämmdes raskt att det kanske trots allt var roligare att åka dit istället. Och det var ju så dåligt väder...Så Lördag morgon så  packade vi in oss i den lilla blå golfen med en matsäck härifrån och nästan hela vägen till Oxford. Så jag trollade glatt fram purer, välling, colalight och kex under hela dagen. fredrik var riktigt impad. Det tog ca 1 timme och åka dit, och väl där la vi snabbt upp en strategi för hur vi skulle beta av alla affärer. Den som vann jackpot var så klart Rakel, för vi hittade en affär som sålde D&G kläder med 70% rea. Så lillstumpan fick ett par nya skor, och 3 st super fina toppar för 20 pund. Ett riktigt kap. Så om hon inte var trendig innan är hon nu ännu trendigare. Väl hemma åt vi en mega super middag på 5 timmar, samt hade vinprovning. Elin hade förberett med 3 olika viner 2 Shiraz, och 1 vet inte hur det stavas ...Vi fick lära oss och prova lukta och smaka.
starbucksd
Rakel, Malin och Elin på starbucks

Sen sommnade vi  gott alla 4. Klev upp i någorlunda tid i dag för att åka och kolla in den lokala carboot salen som vi försökt komma till flera helger i rad men som alltid är stäng. Vi har inte missat något innan kan jag säga. Det var 4 bord, och verkligen super duper sunkigt. Man ville tvätta händerna bara man kollade på grejerna. Men eftersom det i dag var strålande solsken så gick vi på en promenad längst Themsen tog en öl, utan jacka på uteserveringen i solen. Och Rakel åt en halv bakad potatis eftersom vi som vanligt inte hade med oss något till henne. Min organisations förmåga räckte tydligen bara för lördagen.  Helt klart en väldigt lyckad helg.
Och nu i kväll fick jag äntligen veta att Sigrid fått en ny gullig familj inne i stan och börjar på Måndag, mamman är ägare till Svenskaffären, så vi är alla glada och nöjda.

Fredag,
idag var Jenny och jag på tant mässa. Countrylivings spring fair. Jag som älskar rosa spetsar och Laura Ashely tyckte först att jag hade kommit till himmelriket men efter en ganska kort stund så kändes allting väldigt likadant. Så där suuuuper gulligt puttinuttigt. Bara sjalar, överkast, handväskor, små gulliga vimplar och hänga i trädgårn ljuslycktor, halsband osv. Rakel fick iallafall en hallonmössa, (tror dom var ganska poppis i början av 90 talet, kommer ihåg att min bröder hade såna fast blåbärsmössor så klart ).
Vi hade hur som helst jätte trevligt, provade det organiska skötrumet, Mc Donalds och fiket. Det tar ju sin lilla tid att göra saker nuförtiden efter som dom äter i 30 minuter med 2 timmars intervaller...(nästan)
I morgon är det dax för vår mega utflyckt känner mig laddad har nästan packat matsäcken. Det ska bli super kul.
sista dagen
Torsdag
Idag var sista dagen som Ruben var hos oss, så vi tog det ganska lungt och Ruben och Rakel lekte lite med varandra faktiskt. Jag plockade pureade och fixade med lite grejer.  Har inte hänt så mycket annars. Rakel "pratar " numera hon kan få ur sig långa ramsor av nyanserat daa da da ma ma ma ma... Låter så klart hur gulligt som helst.

Onsdag

Idag har varit den helt klart vårigaste dagen hittils, när jag var ute och promenerade med dom små i dag så såg jag både, krokusar, påskliljor och en massa sol. Kunde till och med gå i bara tröjan en stund så varmt var det. Idag var jag och spanade in det helt nybyggda badhuset som ligger runt hörnet från där vi bor. Och det var verkligen super fint såg nästan skandinaviskt ut. Så dit ska vi gå i nästa vecka. Dom hade simmskola okså men den håller på fram till 29 juli och det är kanske lite knepigt och gå i smimmskola mitt i sommaren. Men kanske till hösten. Nu kommer Viveka och Martin och lilla Rebecca, och vi ska äta köttbulls middag.

Tisdag
Det verkar som vi snart kommer få fullt hus. Jörgen kanske kommer på visit och efter det kommer Pia och sen är det påsk och då kommer Nina och Jonas. Det ska verkligen bli super kul med lite besök.
Idag hade vi ytterligare en aspirant som var och kollade på vår lgh, måste säga att mäklaren inte gör så många knop. Han är verkligen kass, det var en massa frågor som han inte kunde svara på. Så tur för dom att jag var hemma och kunde sälja lite. Men jag tror inte dom har så gedigen utbildning i det här landet. Efter det så åkte vi till Svenska kyrkan och sjöng barnvisor och åt goda kanelbullar. Rakel som åt dåligt i går har så klart ätit som en liten häst i dag.
basker

 Måndag
I dag åkte vi hela vägen hem till Jenny och Leia och hade "playdate" som dom säger här i England. Leia bjöd Rakel på lunch och sen åkte vi till Uxbridge och hängde lite i shoppingcentret. Rakel fick sin första bikini, så nu kan vi gå och bada. Byxorna ska tydligen vara kiss och bajs säkra, och det provade hon så fort hon fick dom på sig när vi kom hem. Och dom verkar fungera. Så nu ligger dom i tvätten. Nu i kväll har Elin varit här och vi har svullat som vanligt i kväll blev det pizza, och den senaste Wallander filman. Sen har vi planerat våran helg utflyckt då vi ska åka till Oxford. Alla tips mottages tacksamt.

Kommentarer
Postat av: elle

så söt du är i baskern rakel pusss

2006-03-14 @ 09:16:59
Postat av: Elin

Toksot rakel.
Jag ar fortfarande matt fran igar!! Men det var grymt gott med pizza, vitloksbrod, glass, och godis....... ;)

2006-03-14 @ 11:26:24
Postat av: Nina L

När ni åker till Oxford ska ni promenera runt i centrala stan (och gå in i så många små gränder och College som möjligt) men inte stanna för länge på Cornmarket och George Street utan titta mer i mysiga studentstadsdelen Jericho och i de fina naturomgivningarna runt Christ Church College (där Chelsea Clinton gick) och längs kanalen västerut. Det finns många supermysiga pubar i Oxford, men det kanske inte är aktuellt. Bussen från London passerar Headington och Park Lane där jag bodde under mitt år i Oxford.
Lycka till i Oxford!
Nina

2006-03-14 @ 11:32:41
Postat av: Nina W

Den ena bilden på Rakel är sötare än den andra... hon kommer ta killarna med storm om hon ska fortsätta så här ;)Hoppas att ni får en härlig utflykt i helgen!!
Kramkram

2006-03-14 @ 17:18:22
Postat av: Jenny och Leia

Tack för idag! Vad bra att lamfärsbiffarna blev bra, visst är det enkelt? Ha det så bra i oxford imorgon! Kram!

2006-03-17 @ 23:42:54
URL: http://leiasundberg.blogg.se
Postat av: marielles.blogg.se

vilken söt liten tös!

2006-06-12 @ 23:51:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0