Vecka 23 Fredrik börjar jobba

Helgen
Ja det här blir en historia om mina bröst och om hur vi sover, men roligare en så blir det inte när man är nybliven småbarns familj.
I lördags sov vi i skift. Jag gick upp kl 7 med Isak och Rakel och när han väl somnade om kl 9 så sparkade jag upp min man som var upp med Rakel till kl 11 då hon somnade sen sov vi hela familjen till kl 13. Sen var det dags för lunch vi kom väll ut vid 3 tiden ungefär. Här är det hett och väldigt kvavt. Men vi gick ner till Muswell Hill och besökte den japanska butiken och köpte med oss lite sushi hem. Rakel fick leka av sig lite i parken.  Isak han var vaken halv kvällen och ammade hysteriskt. Det är som att han tror att maten ska ta slut han kan inte låta bli och äta fastän han är propp mätt. Han kommer snart bli en liten tjockis. Jag har nu hur mycket mjölk som helst och det känns som att han blir mättare snabbare vilket är skönt. Han vaknar vid 2 och vid 5 vet inte hur länge han äter för jag somnar hela tiden och vaknar upp 40 min senare...

I dag söndag så gjorde min man en hjälte insatts. Han städade det finns ingen som städar som han. Det blir "hotell rent" som jag brukar säga. Jag är alldeles för slarvig och har inget tålamod. Men fredrik han har torkat dammat och bonat golven så nu är det så rent så rent och jag satte upp lite tavlor och grejer i Rakels rum samt sorterade alla hennes leksaker. Nu i eftermiddag kom Elin förbi  emd fina paket och en liten Milou hund från Bryssel till Isak. Vi grillade och Fredrik hade gjort "svensk" potatis sallad mycket gott. Jag kan äta hur mycket som helst. Vi har ju en hel choklad fabrik hemma som jag aldrig varit intresserad av innan men nu jag bara äter och äter. Ush snart kommer jag bli tjockis igen.

Fredag
Så har man klarat av en hel vecka hemma med båda barnen. Lilla Isak han växer och blir sötare för varje dag. Nu ser jag verkligen fram i mot att åka till Sverige. I dag kom vi ut och handlade lite och Viveka kom över och lagade god lunch till oss. Och vi lyckades med konststycket att få alla 4 barnen att somna samtidigt så vi fick fika lite i lugn och ro. Rakel hon sov en av sina lång sovare så tyvärr fick hon inte leka så mycket med Rebecca. Fredrik kom hem i tid och vi hade en mysig TV kväll tillsammans och kollade på BECK.

Tack familjen Wahlin för den gulliga Bamse outfiten. Kul med något svenskt.
I dag var vi hemma på förmiddagen och sen samlade vi i hop oss och tog bilen hem till Ylva där vi hade en mycket trevlig eftermiddag. Isak ja han bara äter och äter och sover väldigt lite för att vara nyfödd.

Onsdag
I dag har vi verkligen haft vardag i morse var vi på gymnastiken som vanligt. Jag trodde ju Isak skulle sova som en stock eftger att ha ätit duktigt innan vi gick. Men så fel jag hade han ville helst bäras runt på och Rakel fick sin första riktigta svartsjuke fit. Så gymnastik läraren bar på Isak och jag på Rakel. Sen åkte vi hem till Anna som hade mammaträff. Isak han var vaken typ hela tiden (ska inte så här små barn sova ???) Och Rakel lekte med alla Lukas bilar. Nu är vi hemma och kollar på barnprogramm och väntar på pappa. Ska bli intressant och se hur natten blir i går var han vaken mellan 22-1 sov sen till kl 3 åt och sov sen till 7... Varför skaffar man barn ? Nej dom är så söta gulliga och doftar ljuvligt.

image328
Lilla Isak 2,5 veckor

image329
Rakel i Isaks ny bilbarnstol...

Tisdag
Tack gode gud för Anna Wahlgren. Läste hennes bok lite i går kväll. Och både jag och Isak är nu mycket gladare äter och sover bättre efter hennes goda råd. I morse kom vår fina bilbarnstol på posten. Sen kom Mari och Hanna förbi med lunch. Vi åt pizza, god sallad och hembakat i trädgården. Barnen lekte ganska snällt. Nu på eftermiddagen gick vi ut en sväng och handlade födelsedags present till mamma. Sist men inte minst tusen tack underbara Nina för dom fina böckerna som kom i dag på posten. Det känndes verkligen uppiggande. Vad skulle jag göra utan en vänn som du. Jag lovar att ge igen tusen fallt när du får egna beisar. Nu sover båda barnen och jag steker pannkakor. Min ungmö mat. Fredrik jobbar sent...

Måndag
Det gick riktigt bra i dag. Rakel sov middag i 3 timmar.!!! Så jag fick vila lite..
Sara och barnen kom över på morgonen och lekte lite. Isak fick en super söt liten marin outfit.
Hade tänkt gå till vår lokala playgroup i dag men vi struntade i det och sov gott i stället alla 3. Det blev en liten tur till Tesco på eftermiddagen, när vi kom hem var det bara att amma, barnen badade tillsammans. Isak gillar verkligen att bada han ligger i sin lilla badstol medans stora syster häller vatten på honom. Sen åt vi middag och sen var det läggdags. Isak han somnade i mammas famn utan att amma (framsteg) och sover nu gott i sin vagn...

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vad skönt att det gick så bra idag! Tror Leia också var mer knorrig pga att första veckan var så jobbig för henne på BB. Det kommer alltså bara att bli bättre, fast det verkar som om det rullar på så bra hos er nu så det kanske inte kan bli bättre : ) Kram Jenny.

2007-06-04 @ 21:49:59
URL: http://mammaoebba.blogg.se
Postat av: Nina W

Hej vänner!
Jag bara avgudar lilla Rakel!!!! Härlig tjej som tar för sig. En cool bild som visar på det ;)
KRAM

2007-06-06 @ 08:52:50
Postat av: Sigrid

Gud sååå söt han är lille Isak.

2007-06-06 @ 09:21:14
Postat av: Hans Morling

Ja, det är ju till att gratulera igen till nya monstret. Inte för att Nina tycker om att man kallar dem de, men det bryr jag mig som vanligt inte om. Som barn är han ju faktiskt söt, fast det bär mig emot att erkänna. Och Nina har tjatat om att jag skulle gå in på bloggen. Det verkar som det suger i barntarmen... Men som sansad presumtiv morfar har jag sinne för att inte säga något i frågan. När ni infinner er i Stockholm så kanske man kan få se underverken i verkligheten. Ett jättegrattis och en stor kram.
HH

2007-06-06 @ 13:00:37
Postat av: Jenny

Hej! Vi är hemma runt den 28:de juni så jag tycker absolut vi ska ses! Ser fram emot det, men vi hörs av innan dess! Kram Jenny. P.s vissa dagar tycker jag också att Ebba är vaken hela dagen och vissa bara sover hon, det är nog helt normalt : ) D.s

2007-06-07 @ 15:23:06
URL: http://mammaoebba.blogg.se
Postat av: johanna

jaja...jag säjer "killar"!!!
De sover inte mycket om man jämför med tjejer, JAG VET!!!
Mina 2 (speciellt Kalle) sov fan i mej inte alls mkt.
20 minuters intervaller....det var så jobbigt!
Ingrid kunde sova timmar-vis.
Kram Johanna.

2007-06-07 @ 22:05:20
Postat av: johanna

jaja...jag säjer "killar"!!!
De sover inte mycket om man jämför med tjejer, JAG VET!!!
Mina 2 (speciellt Kalle) sov fan i mej inte alls mkt.
20 minuters intervaller....det var så jobbigt!
Ingrid kunde sova timmar-vis.
Kram Johanna.

2007-06-07 @ 22:05:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0