Vecka 49

lippgloss
Lördag & Söndag
I Lördags var vi hemma på dagen, på kvällen tog vi en prommenad hem till Angel, Nadia Anushka & deras nya lilla kille, 1 vecka gammal. Rakel kändes som en jätte bebis. Vi fick god chiliconcarne, hemmlagade lussebullar och god äppelpaj till efterätt. Rakel hade show på bussen på väg hem kl 24. Men sen sommnade hon sött. Blev firad på namnsdagen av Fredrik med super gulligt kort och en fin berlock till mitt armband, samt gulligt email från familjen Lundquist tack.
I dag så sov vi alla länge fram till 10... Jag lagade scones till frukost som vi åt i sängen. Kollade på nyheterna om explosionen. Som tur är så ligger det en bra bit från oss. Det enda som kan hända nu är att röken skulle blåsa åt vårt håll. Men då får man väll hålla sig inomhus. Vi hörde det inte explosionen iaf.  Sov lite till. Gjorde oss i ordning för juldrinkarna hemma hos Lucy & Pete. I sann Ahlin anda klämmde vi en hamburgare innan. Jobbigt att gå bort när man är hungrig.  Hemma hos Lucy och Pete var det stora barn invasionen, vi var nog lite smarta som kom dit lite senare. Det var super trevligt. Men det känndes okså väldigt lungt och skönt att komma hem. Nu har jag lagat fiskpinnar och potatismos till middag, och Fredrik badade med Rakel. Vi försöker få henne att sommna vid 22 rycket. Och det går ganska bra.  Och jag har lovat börja laga lite mera mat, en vad jag gjort dom senaste 5 åren. I dag är vår tjej 16 veckor. (När vi festar här hemma dricker vi colalight i vinglas med is, kanske är vi lite knasiga.)



På bild, Anuschka, lillkillen & Angel. Lucy & Evie på christmas drinks.

Fredag
Var hemma och gjorde mest ingenting på dagen, Rakel fick smaka lite på äppel puren. Vi fantiserade om vad vi skulle vilja köpa på IKEA och såg sista avsnittet på Lasermannen. Boken var bättre.
Sen bar det av till Barnes, vi var nämligen bjudna hela familjen på middag. Rakel hade på sig sina anksjärtsstrumpbyxor, fin skor och rosa klänning. Hon var söt som en liten smällkaramell. Innan middagen gick vi på lite late night shopping (alla affärer har öppet lite extra länge, och serverar vin och till tugg, och det är lite event) Riktigt mysigt. Fredrik fick träffa resten av mammaligan. Så nu vet han vilka jag pratar om. Hemma hos Malin åt vi en jätte god kycklinggryta och chokladfondue till efterätt. mums. rakel sommnade faktiskt redan kl 22. Rekord.
glad
Torsdag
Vi fortsätter vårt dinner marathon.  I kväll var Stehpanie, Brendan och lill Oskar här på middag.
Det är kul och ha lite folk över på middag som omväxling. Oskar är ett och en liten vild batting. Innan han kommer får man plocka bort allt löst som finns runt omkring, det ger en föraning om vad som komma skall.
I dag på dan var vi hemma och hade lång fika hemma hos Lucy i Barnes. Denna gång mestadels utan Malin som var tvungen att gå tidigare. Så jag börjar klara mig själv.  Lucy är hur trevlig som helst. Men ibland kan jag få lätt ångest, dom bor i sina fiiina hus, och har sååå välartade barn. Och jag är alltid självklart yngst. Och det ibland kännas jobbigt. Hemma i sthlm har man sten koll man vet precis när man pratar om ställen, skolor och människor. Man har samma referens punkter. Medans här har man ingen koll alls och det är lite jobbigt. Jag gillar att ha koll och vara en i gänget. Och här måste man jobba lite för det vilket kan kännas jobbigt vissa dagar. Det har blivit mycket engelska okså, både i dag och nu på kvällen. Och det är bra då får jag öva. Vilket jag behöver.



Från dagens fika träff. Från vänster, Evie, Rakel (med sin Paris Hilton fötter), Ellie och Ruben

Onsdag
Idag har vi träffat Malin och Ruben. Vi gick fram och tillbaka till Nottinghill. I strålande solsken. Kallt men helt underbart väder. Letade efter en fäll till Ruben men dom var slutsålda. Ruben blev som vanligt akut hungrig. Så vi var bara tvungna att gå in på ett mysigt ställe och äta lunch. Tyvärr hade dom ingen toalett, så Malin fick göra ett litet snabb byte i vagnen. Dom får skylla sig själva. Ska ta reda på det lite närmare. På kvällen kom Elin hem till oss och åt middag lika mysigt som vanligt. Elin har börjat på sitt ny vin jobb och köpt en bil. Många vuxen poäng på en gång där. Eventuellt har vi planerat in en liten IKEA tripp nästa vecka. Kan vi handla lite svensk julmat.


Tisdag
Idag har vi varit ute ett litet mini mission. Vi har träffat Viveka & Rebecca och gått en tur på stan. Vi hjälpte henne att hitta ett par skor som hon skulle ha till ett bröllop på fredag. Hon hade smått panik, och sen hade vi lite diskkusioner om hur man gör när man lämmnar bort sin lilla tjej en heldag och natt för bröllopp och ammar sammtidigt. Hon ska vara tärna och vi skojade friskt om hur hon skulle ha med sig bröstpumpen i aftonväskan... Det löser sig säkert. Jag har installerat sitt delen på bugaboon, så nu känns det  som hon har blivit stora tjejen. Hon gillade att kunna sitta upp lite mera. När hon väl var vaken kollade hon stort på alla grejer. Hon har börjat göra roliga grejer med munnen, suger på tungan, läpparna och blåser stora bubblor. Hon är rolig hon. Nu i kväll var vi lite busiga och Fredrik gav henne super lite choklad mousse, vilket hon älskade. Vi håller på och få ett matvrak. Så nu får även vi börja tvätta haklappar. Vi har nu bestämt att slopa, flaskan helt ett tag. Leder ingen vart. Samt försöka att få henne att sommna senast 23 på kvällarna. Vi får väll se.  Det enda jag saknar nu är lite snö. Antar att det är fullt av den varan i Stockholm?

Måndag 5 December


I dag har vi varit ute och haft super trevligt. Jag Malin och Lucy begav oss till Harrods, för att dom ville låta sina bebbar fotograferas med "father christmas". Men när vi väl kom dit så var det 2 timmars kö. Helt sjukt. Så vi gick till harvey Nichols och åt lunch på Yo Sushi. Värsta "lyxen", men det är man värd ibland. Tänk vad jag är lycklig som får vara mamma ledig här. Sen promenerade vi runt lite och avslutade med fika på Starbucks. Rakel åt sin gröt i dag med lika stor aptit. Nu sitter hon här brevid och är hur pigg  och glad som helst. Med sin tomte leksak som jag bara var tvungen att ge henne, iadvents present eller nått. När man får barn skulle man få ett unlimited bank konto så man kunde köpa hur mycket som helst till sina barn.



Kommentarer
Postat av: Leias mormor

Hej Rakel, Leia hälsar från Stockholm att hon börjar längta hem. Här är så många vänner som skall hälsa och tjattra så hon blir så trött.Men hon är det godaste, gladaste lilla liv vi har hos oss just nu. En riktig pussgurka som väger 8 kg prick.
Kram från Leia och Jenny

2005-12-06 @ 16:54:23
Postat av: Malin Ahlin

Hej Leia, vi saknar dig okså och ser framimot att ha dig hemma igen. Så vi kan provåka bussen till dig och göra roliga utflykter. Kan tänka mig att du har haft fullt upp. Kram Malin och Rakel

2005-12-06 @ 20:22:14
URL: http://mamma.blogg.se
Postat av: Malin Rentner

Hejsan tjejer!

Vad kul att Rakel har fått börja använda sittdelen. Jättecoolt, det får nog Ruben också göra snart. Ska och väga honom idag, känns som han också börjar närma sig 8 kg sträcket :) Slår dig en pling idag. Puss på sötisRakel så länge
Malin o Ruben

2005-12-07 @ 08:24:05
Postat av: Nina Parkeborn

Hello girls!
Wow, vilken stor tjej hon börjar bli (anar att mamma inte vill höra det, utan att lilla Rakel alltid ska vara just "lilla Rakel" ;) Här i Sthlm e det inte alls snöigt utan bara regn och blask, suck. Har dock hängt upp alla ljuslingor jag kommit över och även köpt några fina julkulor att hänga i fönstrena, det blev supermysigt! Såg ditt hektiska schema över julen, men du vet att om du får ett par minuter över någon dag så MÅSTE du ringa mig, jag vill så gärna träffa er. Puss å kram!

2005-12-07 @ 23:54:17
Postat av: Malin Ahlin

självklart måste vi ses, du står högst upp på listan nu efter som vi inte han förra gången. Här har det inte jul dekorerats så mycket. Men en lite ljusslinga från habitat ovanför Rakels säng blev det allt. Och visst har hon blivit stora tjejen. Tycker faktiskt det är ganska mysigt. Lite lättare att kommunicera nu..

2005-12-08 @ 09:29:19
URL: http://mamma.blogg.se
Postat av: Nina W

JA, hon börjar verkligen bli stor! Härligt... längtar så efter att få gosa med henne. Underbara sockor hon har med ankor på. Ska genast ta med det tipset till pedagogerna på jobbet! Hälsa Elin så gott! Kramkram

2005-12-08 @ 16:15:02
Postat av: Malin Ahlin

Ja sockorna är super bra, hon gör riktiga sittups för att nå dom med händerna. Dessutom har dom små plingor i sig. Kram

2005-12-09 @ 00:17:04
URL: http://mamma.blogg.se
Postat av: Cissi

Hej pa er! Nu har jag printat ut nytt kort pa sotnosen - det sitter bredvid mitt skrivbord. Man blir ju glad bara av att se henne! :) Ha det sa kul med all fika och middagar och allt! Nasta vecka far du kanske ga till posten och hamta ett paket... :) Kramar i massor!

2005-12-09 @ 04:35:46
Postat av: Malin Ahlin

Åh vad spännande, tack så mycket nu kommer vi att vänta ivrigt. Här levereras alla paket till dörren. Super lyxigt. Stor kram

2005-12-09 @ 12:54:10
URL: http://mamma.blogg.se
Postat av: Jenny och Leia

Hej på er! Nu är vi tillbaka och jösses vad det hänt grejer hos er! Vilken stor tjej ni fått som både äter riktig mat och sitter i sitt-delen till bugaboon! Leia har inte kommit någon vart på de punkterna, men hon växer på bra ändå : ) Vi har haft det toppen bra i Sverige, men det känns skönt att vara tillbaka. Hoppas vi får träffa er någon dag nästa vecka. Stor kram, Jenny och Leia.

2005-12-10 @ 02:15:48
URL: http://leiasundberg.blogg.se
Postat av: Malin Ahlin

Skönt att ha er tillbaka, absolut måste vi ses. När som passar bra. Kram malin

2005-12-10 @ 10:41:14
URL: http://mamma.blogg.se
Postat av: Madeleine & Elin Dahlqvist i Gbg

Vi önskar dig och din familj en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År! Jättegullig dotter ni har fått, kram familjen Dahlqvist I Göteborg!

2005-12-24 @ 10:57:49
Postat av: Sigrid Starkner

Hej familjen Altin! Vi tackar så för det fina julkortet och vi tycker att er lilla flicka Rakel är så söt! På fredag den 6 januari ska jag åka till London och jobba som aupair. Familjen bor i Shenley. Jag hoppas att vi kan ses någon gång under den tiden som jag kommer vara i London. Många kramar från Sigrid och familjen Dahlqvist i Kalmar.

2006-01-03 @ 17:06:38
Postat av: Sigrid Starkner

Glömde skriva min mailadress så kan vi ju maila. [email protected]

2006-01-03 @ 17:23:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0