Vecka 22- nu är vi friska

Helgen

I lördags så var vi bara hemma och sov lite i skift. Man märker redan att Isak har vuxit till sig lite nu är han faktiskt vaken lite också. Men jag är övertygad om att killar är lite mera svår roade en flickor eller så har jag förträngt hur Rakel var när hon var nyfödd.
Iskak äter ungefär var 3e, 4 timme. Han vaknar ammar, har "vaken tid" ammar lite till och sen somnar han igen. Men det är den där sista biten han har lite svårt för speciellt på kvällen då bara ammar han HELA TIDEN. Men nu har vi tagit in vagnen så nu vilar han lite i den och det är lite bättre. Men vad ska man göra?
I Söndags var Angel och Nadia här och dom stora barnen lekte i poolen och vi vuxna hade BBQ. Rakel hon är som en liten ängel med världens tålamod och tur är väll det. När lillebror knorvar...

Fredag
I dag har vi sovit i skift hela familjen det tär på krafterna att vara småbarnsfamilj. Fredrik har kopplat in den svenska videon som mormor hade med sig så nu kan Rakels se på alla disney klassikerna på svenska. Efter middagen gick vi ut enb sväng och köpte glass och promenerade. Rakel somnade i vagnen och det känndes som vi var utomlands. Isak han sover fortfarande. Tycker man är nojig hela tiden antingen sover dom inte eller som nu "har han inte sovit lite väl länge?" Tänk okm han är vaken hela natten nu ?? men vad ska man göra. Har lärt mig sen barn nummer 1 att inte väcka det barn som sover. Han följer iallafall ett litet mönster han ammar hela kvällarna somnar vid 2 och sover sen ofta till 7 på morgonen och det tycker jag är helt OK. Men det ska bli skönt när man har lite rutiner nu är det som att ha en liten tidsinställd bomb hemma man vet aldrig hur länge han sover när han ska vakna och kräva mat hur mycket man hinner, sova, vila, pyssla, städa därimellan.
nybadad
Torsdag
Stackars barn vi har nästan helt glömmt bort att bada honom. Men i dag fick han ett bad tillsammans med sin storasyster och det verkade han tycka om. Annars tar vi det lugnt och försöker koppla av. Jag fasar lite för hur det ska bli när Fredrik börjar jobba på måndag men man klarar väll det också.

Onsdag
Så skönt att vara hemma, jag mår riktigt bra. Livet känns underbart. Det visade sig att min "sjukdom" var en urinvägsinfektion. Så nu ser vi fram i mot några mysiga dagar tillsammans hela familjen. Och ja vi ska bara ta det lugnt. Tack för alla fina kort och paket.

Sjukhuset


Sen vi kom hem har jag inte riktigt känt mig helt bra. Men har så klart trott att det berott på ny bebis mjölken vaken nätterna osv... Men i Fredags så var jag riktig ruggig hade haft frossa hela natten trodde jag skulle svimma när vi var och handlade osv. Så Christina insisterade på att jag skulle ta tempen  och tur var väll det jag hade 40 grader !!!!!  Så det var ju bara att åka raka vägen in till sjukhuset  kl 23 på kvällen. Där jag blev inskriven igen och dom tog en massa prover och undersökte mig. kl 4 på morgon kommer läkaren in och är mycket bekymrad för det finns ingen medecin som dom kan ge mig som jag kan äta samtidigt som jag ammar pga jag är allergisk mot pencelin. Då trodde jag verkligen att nu bryter jag ihop. (alla ni som ammat kanske förstår) Men det var ju bara att sluta som tur var tog Isak flaskan utan några som helst problem.
Själv beslutade jag mig för att prova sjukhusets bröst pump, den gjorde inte så mycket den tuggade i sig mitt vänstra bröst och blodet sprutade och jag grät allt var verkligen helt fruktansvärt. (jag kommer ha men för livet efter den där j-vla pumpen jag skojar inte) Men dom på sjukhuset tyckte jag kunde hand pumpa lite (dom är inte så inne på det där med amning här) Som tur var hade jag en egen elektrisk lite svagare bröstpump hemma. Men som jag så klart lånat ut så efter lite jagande och en insatts av Sara som åkte och hämtade den så kom den tillrätta. Det gick mycket bättre men jag oroade mig fortfarande dom sa att som längst skulle jag behöva hålla på i en 1 vecka och pumpa..
Men jag vill ju amma så det var bara att bita ihop.  Men då skedde miraklet även om jag fortfarande blir så jävla arg när jag tänker på det. In kommer en ny läkare på Söndag morgonen och deklarerar att jag visst kan amma på den medecinen jag äter det är bara att läsa innantill i motsvarande "FASS". Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Fredrik han kom precis genom dörren full laddad med mjölk och flaskor för sådant måste man köpa själv. Så äntligen fick jag amma min lilla son igen.
Och han fick nog lite fri spel han ammade mellan kl 18- 02.00  typ utan avbrott varje gång jag försökte lägga ner honom så bara skrek han. Helt galet verkligen. Dom resterande dagarna på sjukhuset flöt på ganska bra jag fick ju amma och Isak är en mamma gris av största slag han vill bara ligga i famnen och gosa så fort jag lägger ner honom någon annanstans så gråter han. Hoppas det blir bättre. Och i början efter vårt uppehöll så åt han som en galning hela tiden det har börjat lägga sig lite. Fredrik var på sjukhuset med oss hela lördagen och halva söndagen men sen skickade jag hem honom till Rakel och farmor och farfar som kom sent i fredags kväll efter att vi åkt till sjukhuset. Men farfar fick komma och hälsa på så han fick se lilla Isak.
Vi blev utskrivna idag Tisdag, dom vet inte vad felet var men någon slags infektion antagligen i brösten. Vi väntar fortfarande på provsvar men jag mår 10000 gånger bättre nu och det är skönt. Rakel är lite orolig stackarn det har varit mycket för henne nu. 
Så förhoppningsvis blir allt bättre nu.

Vecka 21

Torsdag
Ja snart är lilla Isak 1 vecka här i England så går man inte till BVC utan dom kommer hem till en så här i början och mäter och väger och grejar. Han har redan gått upp 300 gram vilket är mycket bra jobbat. Ofta går små barn ner lite i vikt så där i början men inte det här lilla matvraket.
Min bröst dom har levt sitt egna liv sköterskan konstaterade att jag säkerligen hade kunnat amma 3 barn utan några som helst problem. Så dom har varit lite spända minst sagt. Det är så jobbigt som jag skrev innan allt sånt där man glömmer. Jag vill bara vara normal inte svettas och vara hormoniell. I dag var vi ute för första gången hela familjen. Rakel var på sin simning hon fick bada med både farmor och pappa och Isak och jag tittade på. Sen åt vi lunch på det Italienska lilla fiket i lugn och ro medans båda barnen sov det var härligt.

Tisdag
Grattis världens bästa lillasyster som fyllde år i går. Jag hade tänkt skicka både kort och paket men det har kommit av sig lite här. Jag har iallafall hunnit med och bokat tid för "registrering" den 15 juni så vi får papper på att han finns. Det måste vi ha för att kunna åka till Sverige. Sen är även hans flygbiljetter bokade. I natt så sov han faktiskt mellan 1-5 så nu känner man sig helt utvilad. Och sen fick jag dessutom sova länge i morse när farmor och Rakel lekte. Nu är dom på stan och jag ska vila lite. Tack Nina och Jonas för den super gulliga tavlan och den lilla kaninen, förtillfället tror Rakel att det är hennes... Tack pappa för det fina kortet som kom redan i måndags. Ni är så söta. I dag hoppas vi pappa köper en liten napp, för lilla Isak kommer nog suga musten helt ur mamma annars. I natt så sov han som en liten korv på mig, släper man honom ur sikte mera en 30 sekunder så är han inte nöjd.

Så var man helt plötsligt 4...

HELGEN
Ja tänk nu är man tvåbarns mor. Vad konstig hur livet förändras. Lilla Isak han bara ammar, sover, bajsar och kissar. Det är ju helt klart annorlunda att byta blöja på en liten pojk han har hunnit kissa ner hela sig själv ett antal gånger nu men då har man ju en bra anledning att byta kläder. Det är konstigt hur man glömmer när jag var gravid "oroade" jag mig bara för förlossningen men det är ju det som kommer sen som är jobbigt.  Nu sitter man här med bröst som Dolly Parton och känner mig allmänt om och skör och trött, trött trött.  Ja ni som fött barn vet vad jag menar.

För så klart ska han äta mest på natten. Inte som sin stora syster som bara sov och inte åt alls sina första 3 dygn. Fredrik har varit super pappa och i går var Rakel och han ute på stan hela dagen så vi fick sova här hemma och kom hem med sushi och Molton Brown tvålar.  I dag har vi varit hemma hela familjen Sara med familj kom förbi en kortis och klappade på Isak. Och jag tror Rakel verkligen uppskattade att få leka lite med andra barn. Får se om jag får i väg Fredrik till vår lokala playgroup i  morgon..

I morgon kväll kommer farmor, och det ser vi verkligen fram i mot.
Men det är så underbart med en liten gosig bebis hemma...så det är värt alla vakna nätter i världen

Nu har han kommit vår lilla Isak

I går 18/5-2007 Fredags morse kl 07.21 kom vår lilla pojk. 10 dagar för tidigt. 3.300gram och 49 cm lång. Han hade navelsträngen 3 varv runt halsen och en knut. Men det var ingen fara och allting gick bra vi hade en snäll barnmorska från Jamaica som tog hand om oss hela tiden. Värkarna började kl 23.30 så det gick ju lagom snabbt. Vi fick åka hem redan i går eftermiddag så hela familjen Lundquist han träffa honom innan dom åkte hem i Lördags morse. Rakel verkar ta det hela med ro än så länge. Och hon hade en toppen dag i går med snälla mormor och morfar det kändes verkligen skönt att slippa tänka på det. Tack snälla.

Här kommer lite fina kort.

http://www.skvattramsstigen.se/rakel/page2/page2.html

image325image326

Vecka 20 nu kommer mormor, morfar2 och morbröderna...

Torsdag
Nu har dom kommit. Idag tillbringade vi hela dagen i Crouchend och gick i alla små gulliga butiker. Jag var på MVC och Rakel fixade i trädgården med mormor.

s?tis

Onsdag
Idag/ I natt kommer Mormor, Mats och Elias och Isidor. Det ska bli kul att ha dom här några dagar. För Isidor är det dessutom första gången. Men först ska vi på gymnastik och efter det 1 års kalas hemma hos Emil. (Det går ryckten om smörgås tårta jag hoppas så dom är sanna) Jag borde sytt ett sådant där fint örngott till honom eller bett min kära kusin. Men det har jag ju glömt så klart.

Tisdags
kl 11.30 i morse skulle vi ha en elektriker här. När tror ni han dök upp kl 13.15. Jag hatar verkligen att vänta på hantverkare. Varför är dom alltid sena. Visst nu är man "hemma fru" men jag har faktiskt också ett liv. Vi storhandlade på morgonen inför familjen Lundquist ankomst och sen gick vi hem och väntade. Rakel var trött och gnällig men jag vill inte lägga henne eftersom EL-killen skulle komma närsomhelst...
Han fixade iaf lamporna i hallen. Och sa åt mig att köpa Salt och nån annan slags vätska till diskmaskinen som förmodligen bara var ihop kloggad. Då känner man sig ju lite dum. (typ använd diskmedel så ska du se att det blir rent, ja mammaa...) Hoppas den fungerar efter det.
Sen åkte vi till kyrkan som vanligt. Rakel sov gott på vägen in. På hemvägen mötte vi Fredrik som hade varit i Bristol över dagen. Och jag åkte i väg på Barnklädes REA med Camilla. Härligt att få lite ledigt på kvälls kvisten. Det blev några fynd även denna gång. Natten till Onsdag gick så där, ingen välling där är jag BESTÄMMD. Men vid 4 tiden skrek hon så hjärtskärande så hon fick komma ner och gosa med sina föräldrar, men jag tror faktiskt hon hade drömmt. Men det får inte bli en vana för vi ska inte gå från dricka välling på nätterna till att sova med mamma och pappa.

Måndag
I natt började kampen. Rakel hon dricker 1 eller ibland två flaskor mjölk när hon går och lägger sig. Sen brukar vi hiva in en flaska till i hennes säng innan vi går och lägger oss. Och sen vaknar hon dessutom ibland för en till. Vi kan ju inte ha en snart två år gammal dotter som trycker i sig 1 liter mjölk på en dålig natt och snart kommer en ny bebis. Så nu är det bestämmt. Det blir inge mera...Hon vaknade 1 gång i natt jag klappade llite på henne och sen somnade hon om. Och i dag har hon faktiskt ätit mera en vanligt. Jag lagade till och med middag vilket jag inte gjort på ca 4 veckor. Den sysslan är nämligen numera överlämpad på min man. Men han jobbade sent i kväll typiskt. Och det hade jag glömmt bort så klart.
I morse åkte vi hem till Sara det är hennes "lediga" dag i dag. Lika trevligt som vanligt. Sara blev kallad på ett akut litet jobb möte så jag blev lämnad med 3 små tjejer men det gick bra. Tova sov och Rakel och Mia vilade framför TVn. Jag hade tänkt att vi skulle åka på våra vanliga playgroup efter lunch men sen blev det så sent och Rakel somnade gott i bilen så vi åkte hem istället. Anna, Albin och Matthew kom förbi och yrde runt lite. Fredrik jobbar sent i kväll och jag har passat på och sy ett par fina vita linnebyxor till Rakel. Av ett par av mina gammla avlagda byxor. Jag är så himmla glad över min symaskin. Tack snälla Daniella..

Vecka 19 regn regn

Söndag
Ush nu bara regnar det. Det är så trist, valmöjligheterna till aktiviteter begränsas liksom. Vi tog bilen till MCD där vi åt lunch och sen gick vi runt i shoppingcentert i WoodGreen som en riktig Svensson familj.

Lördag I går kväll packade vi in hela familjen i bilen och körde ner till stan för att gå på Kylie Minouge utställningen tillsammans med Elin och Ben. Jag har nu kört bil på Sloanstreet och utanför Harrods, Marble Arch och BondStreet. Mera centralt en så går det nog inte att köra. Lite häftigt att vi klarade oss helskinade hela familjen fram och tillbaka. Utställningen var verkligen bra och Rakel dansade loss till musiken. Vi 9 tiden var jag så hungrig så jag nog hade kunnat äta i princip vad som helst. Men vi hittade ett pizza ställe i närheten kanske inte världens roligaste men det dög bra. Rakel hittade några andra barn som hon lekte med så vi kunde äta i lugn och ro. Hon var vaken till kl 23 utan så mycket som ett gnäll.

Vilken härlig dag. Jag hade en massa ambitiösa planer i morse när jag vaknade. Men det blev ingenting av. Rakel vaknade kl 9 och vi åt pannkakor hela familjen. Sen somnade hon igen kl 12 och sov till kl 15.30 då Fredrik och jag undrade om hon fortfarande levde och gick upp och väckte henne. Under tiden han vi städa hela huset, sova och titta på TV så det blev en väldigt avslappnande dag. Nu i eftermiddag har vi bakat kanelbullar.

Fredag
Middagen i går var verkligen hur trevlig som helst. Äter man i deras Café på kvällarna som vi gjorde så får man en 3 rätters för 13 pund. Det är ju verkligen billigt och prisvärt. Och maten var dessutom super god. Det är så skönt att komma ut i bland utan barn. Bara att åka tunnelbana själv känns ju som ett event. Tänk vilket lätt liv man hade innan man fick barn. Inte för att jag på något sätt skulle vilja byta tillbaka aldrig i livet. Men man förstår inte hur mycket tid man har innan man får barn men det är väll lika bra det.
I dag känner jag mig väldigt trött och bakis även om jag inte drack i går förutom smarriga alkholfria fruktdrinkar. Så nu på FM har vi bara tagit det lugn och faktiskt lekt tillsammans. Byggt torn, pusslat, lekt med leran och pysslat lite. Det är ju inte så ofta. Och jag försöker slappna av och inte noja över saker som skulle behöva städas och torkas. Jag får väll anställa en städerska i smyg. Visst jag är ute mycket och gör grejer men Rakel på dagarna och jag är inte hemma fru med förkläde och huckle men endå det är faktiskt helt otroligt hur mycket tid som läggs ned på att diska, dammsuga, torka, TVÄTTA, plocka, plocka och plocka lite till och städa när man går hemma. Och vem ser och uppskattar det (snyft....)

Nu sover Rakel och det ligger playdough lerägg över hela köks golvet... men dom får ligga där. För nu ska höggravida jag VILA lite...

Torsdag
I morse var vi på MVC och lyssnade på bebisen. Det var en väldigt rolig trevlig doktor denna gång. Vi har blivit runt flyttade lite och fick gå till vår "husläkare" för MVC hade fullt. Den växer som den ska och mitt blodtryck är som alltid prima. Rakel därimot blev väldigt upprörd när doktorn skulle klämma på mammas mage och mäta blodtryck. Hon grät så tårarna sprutade, det var en helt ny sida. Enligt doktorn var detta tydligen ganska vanligt betende hos små barn. Vet inte vad det är med henne, för förra gången tittade hon glatt på när dom tog blodprov utan att blinka. Men det är ju lite gulligt att hon är så överbyskyddande mot sin kära mamma. I kväll ska jag ut och äta på Harve Nichols med min mammaggrupp och det ser jag fram i mot.

Onsdag
På onsdagar är det Apprentice det är verkligen mitt favorit program jag har längtat hela veckan. Men det är ju skrämmande och se hur blåsta dom är ibland. Kanske skulle man söka nästa år det vore ju inte helt fel med en 6 siffrig lön.
Min nya craving är jordgubbar, glass och maränger. Jag äter en skål om dagen. Men dom säger väll att det är under dom här sista veckorna bebisen lägger på sig i vikt. (bara bebisen inte mamman ;) )Så det är väll bara att give in och lyssna på kroppen som säger ät mera glass....
Rakel är lite förkyld och inte riktigt sig själv hoppas hon blir bättre snart.
Fredrik är ute på galej så jag har haft ensam hemma kväll. Ganska skönt att bara vara själv ibland.image323
Rakel i sin nya fina bilstol...

Tisdag
Idag åkte Rakel nedför den längsta rutchbanan jag sett på länge med huvudet före. Hon gjorde inte illa sig men hon kommer nog inte göra om det i första taget. Som vanligt åkte vi till Svenska kyrkan i morse och efter det så gick vi till Regents park. Och i en av lekparkerna där så har dom en klätterställning som är ganska hög och lite halv läskig. Och eftersom jag numera ser ut som jag svalt en basketboll och inte är super mobil så är det lite svårt för mig att klättra efter. Och i ena änden av denna klätterställning är det som ett torn med en spiral rutchbana, och dit skulle hon så klart. Hon klättrade upp och nedför trappan och var väldigt kaxig, och sen helt plötsligt så hade hon väll samlat tillräckligt med mod och slängt sig ned för den branta rutchbanan. Barn dom är roliga, hon tycker sandlådan är "läskig" men hon verkar inte ha ärvt sin fars höjd skräck. Själv flimrade bilder förbi i mitt inre hur jag själv ramlade ner för en rutchbana i 3 års åldern och det slutade med hjärnskakning. Annars håller jag på att organisera en mamma middag för alla svenska mammor i London den 19 maj. Men att få tillbaka svar på vad folk vill äta är SEGT vad är problemet ????

Måndag
I dag är det bankholliday så Fredrik är ledig. Jag gick upp kl 7 i morse med Rakel och skruvade i hop resterna av min mega garderob. Sen ägnade jag hela FM åt att vika och sortera alla kläder. Det är så roligt jag skulle kunna hålla på med sånt i timmar. Verkligen terapi arbete. Sen tog vi bilen ner till affären för att fylla på matförrådet, jag tror hela London var där i dag vi satt i bil kö i 1 TIMME!!!!!! för att komma ut från parkeringen, verkligen helt sjukt. Elin gick och handlade thai chips och cocacola som vi tryckte i oss alla 4. Rakel är riktigt duktig och kan dricka ur flaskan som en stor tjej. Sen att hälften av chipsen åker tillbaka .. det är sådant man får leva med. Resten av dagen har vi tagit det lugnt. Rakel känns lite små sjuk, förkyld och gnällig. Stackarn.

RSS 2.0