slut

Jag känner inte för och orkart inte skriva mera så nu tar jag paus.

Tajkon...

I går var det strålande solsken och jag och barnen hade en riktig tajkon dag. Åkte till Hampstead heat och badade. Träffade Johanna och Mia.
När vi stod och väntade på parkeringsplatsen var det två bilar som var så nära att krocka. Men tack vare våra skrik, så klarade dom sig faktiskt.
Jag och Mia och alla barnen åkte i väg till IKEA efter badet vid fyra tiden. Kanske inte så genomtänkt? Rakel och Theo lämnade vi in på Småland, för första gången och det gick bra. Tror jag ska åka dit ännu oftare nu. Tänk att gå och shoppa i lugn och ro. Efter shopping åt vi middag, sen var det bara att försöka stuva in allt och alla barnen i bilen. Mia som inte har bil hade shoppat loss bla en säng till Theo men det gick bra tillslut. Vidare till Tesco där jag rekord shoppade (i snabbhet) med 3 väldigt trötta barn typ 20.30. När jag väll hade kört hem Mia och Theo och alla möbler lagt barnen och förberett för morgondagen inkl lagat middag för i dag (Onsdag) stupade jag i säng.
Idag hade vi lite drama på morgonen Najma hade försovit sig när jag ringde vid 9 låg hon i sängen och jag börjar 9.30 PANIK!!! Men jag ringde "senast slagna nummer" på telefonen hem till Anna som bor på vägen till Brent Cross och dumpade dom där tillsvidare. Jobbet gick bra, Anna kom förbi senare under dagen. Jag har fått egna nycklar till butiken! Najma har som vanligt varit strålande med barnen.

Childminder Malin

Måndag
I dag hade jag lovat att passa Annas pojkar Matthew och Albin.  Hade nog väntat mig att det skulle bli tufft med fyra barn. Men dom var så gulliga. Tror när man är hemma hos någon annan har man mera tid man springer inte runt och plockar och fixar med en massa annat utan man leker med barnen. Först hade vi facepainting Rakel och Matthew blev tigrar, sedan kom Maria Spann på besök med lilla Rufus. Vi fikade och åt lunch tillsammans. Och hon kollade barnen medans jag snabbt körde ner Rakel till lekis. Tusen tack !!! När jag kom tillbaka satte jag Isak och Albin i vagnen och gick med Matthew till sitt dagis. Sedan hade jag frid, både Isak och Albin somnade och jag kunde fika i godan ro. Sen kom Annna hem så det var ett lätt jobb. Vi stannade hela kvällen och åt middag tillsammans så mysigt och trevligt.  Barnen somnade på 30 sekunder när vi kom hem skönt.

Isak och Albin sover i vagnen

Alla leker fint tillsammans


Tigrarna

Midsommar


Anna och Johanna

Ylva med Oskar

Sara med sina söta barn

Midsommarhelgen
Vi firar ju inte alls här, så fredagen var som vilken dag som helst och jag var på jobbet. Köpte med mig halva affären hem.
På lördagen skulle vi ha stor svenskamammor pic nic men när jag vaknar på morgonen ÖSER regnet ned. Så efter många telefonsamtal och mail så bestämmer vi oss för att flytta fram picnicen (en picnic flera picnic?) till kl 15. Och det var nog tur för då verkade det som att det slutat regna för dagen.
Vi blev nog i slutändan kanske 20 familjer med respektive och barn. Tillsammans dukade vi upp en riktig midsommar måltid. barnen sprang runt som yra höns och hade så skojigt och vi vuxna också. Bi avslutade med brännboll men han bara till halvlek för stackars Theo (4år) vars racket vi använde fick frispel opch ville inte alls dela med sig så då gick vi hem.

Jag och Fredrik han med och se två riktigt bra filmer i helgen Sex and the CIty, bara så bra bättre en TV-serien. Det trodde jag inte och Gone baby gone
GIllade inte slutet men en intressant frågeställning.

KnäckebrödWasa knäckebröd har ju varit så himla gulliga och sponsrat vårat midsommar firande och nu i kväll så packade vi upp allt.
Herregud det är hur mycket som helst. Så till er alla Svenska mammor i norra London kom hit och hämta.
I morgon har jag tillsammans med några andra ordnat  ett stort  midsommar firande i High Gate Woods.  För alla London Svenskar.
I dag var ju en helt vanlig dag här med jobb. Inget midsommar firande, här inte. Det kom in massvis med Svenska och Engelska mammor i dag i butiken som jag känner så det var roligt. Min chef är helt förundrad över hur många jag känner.

Men i morgon hoppas vi på sol även om dom lovat regn så klart.  Nu ska vi ha fredags mys.


Utanför IKEA....

REA

REA REA REA
Idag började REAN på POP och kön ringlade lång. I dag har vi bara sålt och sålt.  För flera 1000 pund. Själv håller jag på och köper hela affären. Och vi har typ 10 stora boxar på lagret som måste ut. Så imorgon bitti ska jag vara där kl 8. Men det är kul med lite fart och fläkt. Kanske inte varje dag men ibland.  Barnen har det bra med Najma, dom verkar roa sig.
Fredrik jobbar på som vanligt.

Vardag- vi laddar inför midsommar

Ja då arbetar man, i Måndags var vi bara hemma hela dagen Rakel var på lekis där hon inte varit på evigheter. Och  I dag  tisdag så jobbade jag på POP, halva dagen tillbringades på vårt externa lager med att prissänka massor av gamla varor  inför REAN sedan snokade jag upp en liten påse med avskrivna grejer som jag fick ta med mig hem till barnen. LIte fina linnen, klänningar och pyjamas. Det säger man inte nej till. I morgon blir det en tripp till IKEA måste ladda inför Midsommar. Najma var hemma och tog hand om barnen och det verkar gå toppen jag är så glad att jag hittat henne.

Vardag- vi laddar inför midsommar

Ja då arbetar man, i Måndags var vi bara hemma hela dagen Rakel var på lekis där hon inte varit på evigheter. Och  I dag  tisdag så jobbade jag på POP, halva dagen tillbringades på vårt externa lager med att prissänka massor av gamla varor  inför REAN sedan snokade jag upp en liten påse med avskrivna grejer som jag fick ta med mig hem till barnen. LIte fina linnen, klänningar och pyjamas. Det säger man inte nej till. I morgon blir det en tripp till IKEA måste ladda inför Midsommar. Najma var hemma och tog hand om barnen och det verkar gå toppen jag är så glad att jag hittat henne.

Äntligen tillbaka

http://www.facebook.com/album.php?aid=44684&l=ada92&id=744811409
 http://www.facebook.com/album.php?aid=44687&l=619ba&id=744811409 

För kort från IOW kopiera länken.
Tänk vad tiden går det känns som att det var år och dar sedan jag bloggade sist. Så här kommer en uppdatering. 

Den 31 Maj åkte vi i väg till Isle of wight (IOW) Jag Camilla, Rakel Isak och Luis (3år) åkte tillsammans. Kändes lite tryggt och ha en extra vuxen med sig när jag skulle köra så långt första gången själv!!!
Resan gick bra och vi stannade två gånger för kiss och glass paus.Det var så roligt att se lite engelska byar på vägen. Huset vi hade hyrt var gigantiskt 7 sovrum 4 badrum , en matsal, två vardagsrum, en mega trädgård och kök. Så det kändes inte trångt. Vi blev i slutändan 6 st mammor och 9 barn i åldern 1-3,5 år. Så det var livat. 
Det var ju konstant någon som skrek eller bråkade. Men också mysigt och skönt, tex hade vi innan delat upp så man var ansvarig för varsin dag när man gjorde allt lagade middag och lunch men när man hade gjort sitt var man ju klar så det var skönt att slippa vardagen med tvätt och städ. 
IOW var fint väldigt ödsligt men härligt att komma ut från London och varva ner lite och andas frisk havsluft. 
En dag regnade det och det var ju så klart katastrof, med 9 skogtokiga barn men vi tog oss ut med hela galonställ. 
En morgon knackade farbror polisen på dörren för ett av våra gulliga barn hade lyckats ringa 911, så dom var tvungen att kontrollera. Men det var ganska roligt faktiskt barnens miner när polisen skojade med dom att dom skulle äta upp sin frukost. Har nog aldrig sätt så många barn äta så ycket så snabbt. Annars tillbringade vi dom flesta av dagarna med att åka eller gå till stranden en av dagarna var vi inne i Yarmoth där dom hade lite festival och åt sockervadd, och åkte karusell. 
På fredagen åkte flera mammor hem av olika sedan tidigare planerade orsaker. Anna lyckades låsa in sina bilnycklar i sin bil precis innan hon skulle i väg och dessutom hade en bilfärja att passa men som tur var fick vi tag i den enda bilkillen på hela ön som kom och öppnade bilen åt henne. När han var där passade jag på och fråga om mina däck. Jag har ju oroat mig för dom sedan jag köpte bilen att dom är lite tomma. Men vet inte riktigt hur man fyller på. Men det fixade han kontrollerade och fyllde på mina nästa tomma däck, jag visste att det var något lurt. Så nu kör bilen ännu bättre.

Isak tog sina första steg och pinsamma jag kommer inte ens i håg vilken dag det var, men det har inte blivit så många ny steg efter det. Men han står mycket upp helt själv. 

Så på Fredagen var det bara Viveka och jag kvar. Vi bilen till andra sidan ön, åt lunch på resturang picnic i all ära men ibland vill man ha riktig mat. På lördagen var det dags för hemfärd, Viveka tog tåget med Philip och jag tog bilen med Rakel Rebecca och Isak. Det var lite strul när vi skulle hem för vi hade ändrat vår biljetter till en tidigare färjan men när vi väll kom fram var bara Vivekas biljetter ändrade inte mina så då tyckte dom jag skulle vänta i 3 timmar på min ordinare färja. Aldrig i livet så efter mycket tjäbbel kom jag med samma färja. Så är det här börjar jag lära mig nu att man kan tjafsa sig till det mesta. Resan hem gick prima stannade hemma hos Viveka på vägen hem på middag. 

På söndagen (8/6) så åkte vi hem till Sara. Hon har ju separerat från sin Henry och bor nu själv med Mia och Tova . I en väldigt mysig liten lägenhet i Mill HIll så vi "lekte hela dagen".

Resten av veckan har vi tillbringat här hemma. Jag jobbade i Onsdags. Och på kvällen träffade jag Anna Brojer och vi gick och kollade SWE- GREKLAND på en öde pub i Stokenewington. Midsommar Håller på att planerar våran midsommar fest för fullt. Häromdagen fick jag 3 stora kartonger med knäckebröd från Wasa bröd som har sponsrat våran svenska mammor midsommar fest. 

Vi (min mamma grupp )var för övrigt med i SVD (när vi var i Guadeloupe) http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1311469.svd 


Nanny Naima I Torsdags träffade vi vår nya Nanny, Naima. En super gullig tjej från Örebro som är här över sommaren. Det kändes bra, hon har 4 små syskon så precis som jag verkar hon vara van vid barn. 
På Fredag jobbar hon sin första dag så nu har jag skrivit en lista över barnens rutiner. Svårt att veta hur detaljerad man ska vara. Hoppas hon inte kände sig överrumplad hon var här en timme medans jag höll på att göra små burkar med trolldeg i som ska säljas på Rakels lekis dom har "summerfair " på söndag. 

Mitt jobb Jag jobbar ju nu som SuperVisor på P.O.P har börjat komma in i det mer och mer och det är kul. Och framför allt så skönt att komma ut. Jag ska jobba Tors, Fredag, Söndag eller Fredag, Lördag, Söndag. Är det tänkt. Men på Torsdag 19 juni börjar REAn så då blir det tydligen helt hysteriskt ska bli intressant. Och dom har faktiskt en hel del fina grejer nu. Men det är klart står man där hela dagarna så hittar man alltid något. Det är lagom socialt, inte super stressigt, fin butik, trevliga kunder. Har man en tråkig dag kan man ju alltid stå på lagret och muttra men jag måste köpa ett par gymnastikskor som är snygga det är betongolvet inte så roligt för fötter eller rygg. Så nu väntar jag på lön, hittills ligger jag bara back. Betalar ju allt till barnomsorgen. Men jag måste ju börja någonstans. 

Här lärt mig en skriv regel av fröken Viveka att ord man kan sätta ett eller en framför ska skrivas i hop tex en husvagn. Ska försöka tänka på det när jag skriver, kanske blir det bättre då.

 Party Jakob fyllde 29 i år igen !! Och vi var bjudna på Party och vilket kalas, så roligt har jag inte haft på länge. Han hade gjort ballonger och kakor med sin egen bild på och bjöd på sushi och gott vin. Det var typ jag och Fredrik och 30 st party glada bögar. Vi sjöng kareoke hela natten lång. 

Så Lördagen blev ganska seg. Fredrik jobbade och jag och barnen åkte hem till Sara och myste. Tittade på fotboll, åkte och storhandlade. När jag kom hem var det bara och ställa sig och baka inför Rakel "springfair" Som hon ska ha på Söndag på lekis. 

Söndag I går kväll var Graeme Pinfold från NZ här på middag. Pappan i min aupair familj, vi har inte setts på 5 år och det var så roligt att prata gammla minnen. Dom är så himmla gulliga. Känns som att han har lite faders känslor för mig.

RSS 2.0