Jag letar vidare

Idag har jag varit på ytterligare en interjuv. Jag målar ju alltid upp en hel bild innan jag ens har fått det. Men det vet jag på Fredag. Jobbet är som admin assistant på en stort klubb /event företag i London som anordnar fester på stora kända nattklubbar i London. Det kändes som att det gick bra. Och dom var trevliga men det kändes ganska mycket party party. När man varit hemma mamma i 2 år men det kanske är precis det som jag behöver. Och det kan säkert leda till ett bra jobb som event manager. Kanske ett bra ställe att få in en fot på. Dom kändes inte som killarna som  funderade på att jag hade 2 små barn som kan bli sjuka och måste ha en hemma mamma. För dom vet nog inte vad familjeliv är. Och det kanske är bra, det kan ju annars avskräcka vem som helst.

Fördelar, stor potential till ett riktigt roligt jobb
Nackdelar, Inget bra paket med pension etc.   
Hmm  jag funderar

Jag letar vidare

Idag har jag varit på ytterligare en interjuv. Jag målar ju alltid upp en hel bild innan jag ens har fått det. Men det vet jag på Fredag. Jobbet är som admin assistant på en stort klubb /event företag i London som anordnar fester på stora kända nattklubbar i London. Det kändes som att det gick bra. Och dom var trevliga men det kändes ganska mycket party party. När man varit hemma mamma i 2 år men det kanske är precis det som jag behöver. Och det kan säkert leda till ett bra jobb som event manager. Kanske ett bra ställe att få in en fot på. Dom kändes inte som killarna som  funderade på att jag hade 2 små barn som kan bli sjuka och måste ha en hemma mamma. För dom vet nog inte vad familjeliv är. Och det kanske är bra, det kan ju annars avskräcka vem som helst.

Fördelar, stor potential till ett riktigt roligt jobb
Nackdelar, Inget bra paket med pension etc.   
Hmm  jag funderar

Härliga måndag

Rakel fick äntligen leka med Matthew och Albin som hon tjatat och tjatat i flera dagar.
Jag och Anna åkte och storhandlade tillsammans riktigt roligt att få sällskap.
När jag kom hade Lucia gjort det fint här hemma och Fredrik kom hem tidigare från jobbet och står nu och lagar mat. Så jag klagar INTE.
Interjuvn som jag gick på förra veckan verkar inte leda någon vart men jag blev förfrågad i dag om jag vill gå på ny interjuv för ett helt annat företag.
Som jag sökte på rekommendation av Johanna McKinney. Så jag håller tummar och tår igen.

Dom senaste dagarna

image573

Sedan i torsdags har Alex och hans flickvän som vi numera kallar Magda Winehouse huserat här hemma. Och Jörgen han åkte hem i dag. Visst det är mycket folk i vår lilla 2 bedroom men så länge ens gäster städar och sköter sig själva är det lugnt.
I torsdags var jag på mammaträff, jag ÄLSKAR våra mamma träffar alla känner varandra bra, barnen leker bra och man kan verkligen få prata av sig. Det är sådan vänner som man verkligen kan vara ärlig med och inte måste putsa på sanningen med. Det är så skönt att få ventilera.
Jag fortsätter att söka min jobb ännu har det inte lett till något mera en 1 interjuv, men jag håller tummar och tår för att jag ska hitta något. För jag klarar inte av att "bara" vara hemma med barnen 24/7. Jag måste komma ut och vara lite vuxen inte bara mamma.
I fredags kväll satt jag barnvakt hemma hos Anna. Och i dag var jag och Rakel på 3 års kalas utan lillebror och pappa. Det är så mysigt att göra någonting själv med sina barn i bland. Vi tog bussen dit utan barnvagn och satt högst upp. Och då tänker jag "jag ser ljuset i tunneln" dom kommer inte att vara små för evigt. Dom växer upp till stora självständiga individer. I dag har det varit 21+ hela dagen och i kväll kommer några av Fredriks kompisar över och vi ska grilla.

Musbajs

Jag hade ju typ lovat mig själv och inte hålla på och rodda runt för mycket innan vi ska få besök men så blir det alltid jag som gör allt iallafall.
I går kom Jörgen och idag kommer Alex och hans tjej som jag faktiskt aldrig träffat vet inte ens vad hon heter. Men då vill man ju ha det lita anständigt här hemma. Så efter frukost bar jag upp soffkuddarna till barnens rum och virade en bäddmadrass runt och konstruerade en liten säng till Jörgen.
Bar ner Isaks spjälsäng till vårt rum. Dammsög, för det var väldigt dammigt under hans säng. Ja allt tar ju sin lilla tid. Dessutom är det äckligt musbajs överallt. Tex i bäddmadrassen som har legat inrullad under vår säng. Och då får jag panik när jag tänker på att det legat möss under vår säng som vi sovit i.
Snart ska vi hem till Sara på mammaträff, skönt för barnen och komma ut lite och slippa hänga mamma i trasorna.

Min trendig kusin hade lagt upp detta armband på sin blogg... jag vill också ha ett sådant. Så fint.
image572

Från regn till Sol


I morse när jag vaknade var det ös regn och dimma. Verkligen deprimerande väder. Det enda posetiva är att båda mina barn oftast sover till kl 8 på morgonen. Vilket är så skönt då får man sova ut lite. Packade in barnen i bilen och körde i väg till Brent Cross det är bara bäst att gå där tidigt på morgonen. träffade Hanna och hennes killar.
Letade förgäves efter något att köpa som jag kan ha på mig på lördag då jag och Fredrik och en massa andra ska gå ut men hittade ingenting.
Förutom en super söt baby rosa kofta med (stickade flätor på lite Ralph Lauren...)som jag köpte.
Bytte min fina Radio batteriet fungerade ju inte. Lite dåligt för en sådan dyr radio men men. Och den jag hade köpt från början var det nedsatt pris på för det var visnings ex då ska dom ju ändå fungera. Och nu hade dom naturligtvis inga visnings X kvar. Och då tycket försäljaren att jag skull betala hela mellan skillnaden men det tyckte inte jag och det förklarade jag för honom också. Så det slutade med att jag betalade 10 pund extra i stället för 40. Helt OK tyckte jag nu fick jag ju en helt ny Radio.
Nu i kväll kom Jörgen så han och Fredik är ute och jag ska mysa framför TVn efter att ha lagt barnen, tvättat,s tädat, bäddat och lagat mat. Tycker jag är värd både radio och kofta.

för 50 år sedan

Solen skiner och nu har värmen kommit hoppas den är här för att stanna. Mötte Viveka i Hydepark, och vi hade lite picninc. Vi sprang in i två äldre damer (svenska) som berättade att dom bodde i London under 2 år för 50 år sedan och att dom då hade bestämt att dom skulle åka hit 50 år senare. Gulligt. Ångrar mig nu att jag inte frågade mera om deras liv. Undra vad dom gjorde här, Nannys kanske.
På vägen hem mötte jag Mia och Theo träffar henne inte så ofta men altid lika roligt.  Har inte hört något mera om jobbet.

Måndag hela veckan,

Nu är ALLT precis som vanligt. Fredrik är på jobbet och pappa har åkt hem. Men på Onsdag kommer nästa slott med besök. Alex och hans tjej samt Jörgen. Stackars Jörgen han kommer altid hit när vi har andra på besök. Men dom är ju alla 3 självgående gäster som kan underhålla sig själva. Själv var jag i dag på min första interjuv. Jag hottade ju upp min CV i helgen och sökte en del jobb i går kväll. Och i morse ringde dom från ett ställe där jag verkligen skulle vilja jobba så, jag ordnade barnvakt och åkte in till Oxfordcircus och träffade deras agent. Jag tror det gick bra så håll tummarn för mig. Har jag tur får jag gå på andra interjuv. När jag gick där utanför och väntade sprang jag på Viveka som också skulle gå på interjuv. Lustigt när man springer på varandra sådär mitt inne i stan

Helg

Söndag
Erik och Niki på besök. Alltid lika roligt att träffa dom. Fredrik grillade och jag lagade min första Victorian Sponge cake. Riktigt lyckad.Nu sitter jag och filar på min CV inte det lättaste att skriva på engelska. ...

Lördag
Fredrik jobbar jag och barnen åkte hem till Viveka och lekte hela dagen, medans regnet piskade ner. Det är altid dåligt väder när jag träffar Viveka.

Pappas besök fortsätter


image569
När morfar är på besök blir det minst 1 glass om dagen

image570
Isak kan faktiskt ibland stå helt själv..

Fredag
I dag hade vi shopping dag. Tog pappa till Brent Cross som är ett stort köp centrum som ligger en bit härifrån. Rakel fick Mc Donalds till lunch och så länge hon får sina pommes är hon nöjd. När vi kom hem lagade jag ugnsbakad fläskfile med potatis och kantareller sen var det bara att bege sig till tåget. Snurrade runt några varv med bilen på Kings Cross men det gick bra till slut. I kväll ska jag ha en lugn hemma kväll. Fredrik är ute. Sakna min pappa det är så tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra. Det är så mysigt när han är här och jag får pyssla om honom lite för omväxlings skull.

image571Min super duper fina nya Radio.. Im in Love...

Torsdag London Zoo

image566
Utanför Giraff huset som är Londons Zoo äldsta byggnad. 1860 (tror jag)
image567image568
Rakel och gorillan
Rakel mår mycket bättre nu. Så vi tänkte vi kunde göra något som var roligt för oss alla4. Så vi tog bussen ner till London Zoo där vi gick runt nästan hela dagen och tittade på alla djuren. Mina favoriter är nog girafferna, Rakel tyckte det var mest spännande med Laman som bajsade.. Det har hon pratat om hela dagen.

Onsdag Kew Garden
image563
Pappa undrar vad heter denna växt, på svenska någon som vet?
image564
Utanför världens största växthus, men nu bygger dom säker ett ännu större i Dubai typ...
image565
Besök på Kew garden. Efter en lugn morgon åkte vi igenom hela stan till Kew Roayl Botanic garden där bla världens största växthus ligger. Det är en helt otroligt stor botanisk trädgård man kan vandra runt i flera timmar med bla stora Amerikanska Red Wood träd, näckrosdammar och mycket mera. På vägen hem köpte vi med oss goda pizzor som vi mumsade i oss. Och i kväll ska vi bara ta det lugnt.

Tisdag Sjukdom
Stackars Rakel vaknade flera gånger i natt och klagade på att hon hade ont i sina små ben. Så jag tog henne till vårdcentralen på morgonen men dom bara klämde och kände lite sa igentligen ingenting. Åt lunch på Monkey Nuts i Crouch End och tog sedan bussen upp till Alexandra Palace där vi träffade Anna och Hanna som var där med barnen. Det är roligt när pappa får ta del av lite vanlig vardag också. När vi skulle hem fick vi vänta 3 bussar, den första hade fel på bakdörrarna, den andra stannade inte ens. Men den tredje kom vi med. När vi kom hem var Rakel helt förstörd och bara låg på soffan och GRÄT, så då tog moderskänslorna över. Så vi satte i oss i en Taxi (man kan inte parkera där hur sjukt är det med ett stort sjukhus med till och med förlossning men ingen parkering ) Morfar fick passa Isak till Fredrik kom hem. På akuten fick vi vänta i barn väntrummet och efter att Rakel lämnat 2 urinprov konstaterades urinvägsinfektion. Nu har hon fått medecin och är pigg som en mört. Men dom var lite oroade för hennes ben värk. Så om det fortsätter i 2 dagar ska vi komma tillbaka. Men det har det inte gjort. Så vi var hemma kl 22.00 Men nu är hon frisk. Urinvägsinfektion är verkligen det värsta man kan ha.

Måndag Windsor Castle

image562
Så var man lite piggare i dag. Vädret hade lovat regn regn och stora moln. Men det stämde inte riktigt. Visst det regnade säkert 5 gr under dagen men bara lätt dugg regn. Vi tog bilen till Windsor Castle och pappa satt bredvid som en gammal körskolelärare och kommenterade hur jag kopplade och körde. Men han var nog också lite imponerad över hur bra jag hittade. Rakel som klagat på att hon har ont i benen sedan i söndags var inte riktigt på topp. Vi åt lunch på Nandos (jag gillar det verkligen varför går jag inte dit mera?) Sen tittade vi på slottet och gick på guidad tur. Engelska drottningen bor faktiskt det. Visste inte jag (pinsamt). Inne på slottet fick man även se en del av hennes gamla leksaker, dockor, dock kläder och dockskåp. Dregel vilka fina saker. Sen gick vi runt lite i Windsor, mycket bra shopping och många små butiker. Men vi tittade bara som omväxling.

Pappa är här


image559
Isak har fått låna morfars mössa

Kl 08.00 i morse åkte jag iväg och hämtade min älskade far på St Pancras. Han anlände med tåget. Fredrik undrare om det var en bra ide att köra. Ja vad vet jag. Hela dagen har det regnat och jag har bara försökt överleva. Isak sov länge mitt på dagen och då sov vi alla 4. Sen blev det en sväng ner i regnet till Homebase och Sainsbury. Men det är härligt att ha pappa här.


image560

Mina fina tallrikar som pappa hade med sig som jag köper i Sverige och samlar på (Rörstrand stjärnholm)

Helgen

image561
Efter hårt arbete i Fredags försökte vi ta det lugnt. I lördags skulle vi först gått på gemensam mamma pappa barngrupp med mina svenska mammor. Men när vi kom dit var det ingen där. Visade sig senare att vi alla hade gått om varandra.
Vi åkte ner till MuswellHill istället och gick på ett sushi ställe som Anna rekommenderat. Fantastisk sushi på Söndagar har dom buffe och man får äta hur mycket man vill för 15 pund. Så Nina när du kommer hit på besök ska vi gå dit.
På kvällen skulle jag gå ut med mina tjej kompisar.
Anna kom hit och hämtade mig i sin lilla Lotus som man får klättra in i. Hon är verkligen en power women. Stark självständig med bra jobb alltid rolig, båda fötterna på jorden och klarar sig själv. Vi åkte hem till henna och drog i oss nästan 2 flaskor champagne på 1 timme jag och Anna och hennes kille. Och jag som skulle ta det lite lugnt. Hela kvällen fortsatte på samma sätt. Vi åt god mat på en italiensk trendig klubb/resturang. Jag åt skaldjurspasta och till förätt delade vi på mossarella carpaccio och oliver... och ännu mera att dricka. Kl 3 i nattt fick Fredrik lösa ut mig när jag kom hem med taxi men vi hade såååå roligt.

Hårt arbete...

image555image556image557

Jag och min man skulle gjort någonting mysigt så här sista dagen på hans sjukskrivning. Planerade först en dag på stan med barnen.
Men när han såg min frustration vid frukostbordet över allt som behöver göras här hemma allra mest trädgården så gav han med sig till en hemma fixar dag. Så nu har vi tillsammans röjt hela trädgården, klippt gräsmattan som var som en äng (efter att jag fick rycka ut ner till Homebase för att köpa ny gräsklippare, lite blommor och ett par Laura Ashely trädgårdshandskar slank också ner.) Vi har klippt hela vår lavender häck som hade brett ut sig över halva gräsmattan. Fredrik satte upp ett snöre och sen klippte vi rakt. Rensade hela trädgårds landet på vänster sida tog bort ca 75% har egentligen ingen aning. Vi har säker ryckt bort dom fina växterna och sparat ogräset. Men snyggt blev det. Fredrik rensade dammen och lagade pumpen som kloggat igen och har lovat att byta ut alla trasig lampor ute i trädgården så jag kan mysa med min trädgårdsbelysning. Jag och Rakel planterade 3 jordgubbsplantor som hon typ redan har trampat ner när hon ska kolla att dom vilar ordentligt. Lite sallad och dill sådde vi också får se hur det blir med dom. Det var mera Rakel som planterade en mamma. Potatis landet är uppgrävt och förberett, ja väldigt effektivt.
Sen skruvade Fredik upp Billy Hyllorna ha ha jag tog ju ett kort på hur fint det var i går men då hade han inte ens skruvat upp dom bara rensat lite. Men nu är dom uppe. Och den som blev över står nu i barnens rum, så det blev lite rensat bland deras saker.

Så om det blev en mysig dag vet jag inte men det är väldigt fint här hemma och det värker i hela kroppen. Fredrik tyckte nog jag blev lite galen här på slutet när jag skulle byta lakan, och fixa klart på barnens rum men ibland kommer jag bara in i overdrive och kan inte sluta.

image558

Nya hyllor

Så här fint blev det när vi satte upp dom nya hyllorna hemma.
I dag var vi hemma hos Anna på svenska mammor träff HELA dagen. från 10.30 till 6.
Solen sken och barnen lekte i trädgården och badade i badkaret. Rakel har ju en grej att hon helst vill gå runt naken hela tiden då trivs hon bäst.
image554

Mina guldklimpar

image548
Rakel och Eliott

image549
Isak i vår trädgård

image551image552image553

Min son går med gåvagn

I dag när jag ställde fram gåvagnen så gick han faktiskt några steg

image547

Mina nya krukor

image544

I går kväll körde jag Hanna till IKEA i våran lastbil Volvo 940, den rymmer nästan hela IKEA om man stuvar den rätt. Hon köpte en massa nya grejer till deras hem. En säng, hyllor och byråer. Själv nöjde jag mig med 3 smala vita Billys till Fredriks böcker och nya krukor till mig själv. Hans skräp hög som jag fotograferade här på bloggen är faktiskt borta nu.
image546
Isak med fåret...

När jag blir stor ... country living....

Helst skulle jag nog vilja bo på en stor gård i en liten by utanför London, inte för långt bort från civilisationen dock. Men i ett shysst litet hus.
Med ett separat gästhus på gården som ska vara bäddat med krispiga vita satin lakan en Moltonbrown tvål i badrumet, och Joe Malone ljus på nattduksbordet. Själv skulle jag shava runt i mina röda hunters wellies en barbour jacka (den nya med skärp i midjan), köra en en grön Landrover vogue.
Dagarna skulle jag tillbringa med att köra mina barn till skolan, baka och laga god mat. Sy lite, gå på långa promenader anordna middagsbjudningar.
Jobba lite men bara med någonting roligt, så jag fortfarande kan vara hemma när mina barn kommer hem från skolan. En hund några barn till en nanny, städerska perfekt helt enkelt.
Ytligt 50 tal ja visst men härligt härligt. Men undertiden får jag nog nöja mig med bara ett par Hunter stövlar så brittiskt. http://hunterboots.com/
Ja det är lustigt så har jag gift mig med någon vars högsta dröm är att bo i Loft apartment NY ha ha. Nej jag trivs väldigt bra där jag är nu med. Men man måste ju få fantisera lite. Och kanske skulle man tröttna på landet?image539image540image541image542

Rakels daim och banan tårta


image538
Innehåll
Maräng, Vispgrädde med chokladsås, hackade bananer och daim toppad med riven v
itt choklad.
Så gott och enkelt och du kan äta hur mycket som helst. Utan att bli tjock not... ;)

Humor

image537
Exakt så är det hemma hos mina föräldrar, därför säljer jag allt....;)

Nej se det snöar...

image532
image535

Efter lite omstrukturering här hemma blev det så att jag och barnen åkte hem till Viveka som är gräsänklng medans hennes man bor på lyx hotell i Las Vegas. Stackars honom eller hur?! Rakel och Rebcca lekr så bra tillsammans vilket är mysigt och även Philip & Isak har börjat leka så smått med varandra riktigt gulligt. När barnen hade gått och lagt sig beställde vi mat från http://www.thebombaybicycleclub.co.uk/ dom har helt fantastisk god indisk mat som vi frossade i oss tillsammans med lite för mycket vin.
image536

I dag tog vi oss ut i snö stormen (jag vet helt skitsat väder fredag 18+ söndag snö) Vi åkte ner till Sloan square och åt först Creamtea på Peter Jones då tänkte jag på min kusin Sigrid för där hängde vi mycket när hon var här som aupair.
Sen provade vi något helt nytt vi gick med våra döttrar och söner till Army museum http://www.national-army-museum.ac.uk/kids/ som enligt hörsägen skulle vara bra. Och våra förhoppningar infriades verkligen en jätte stor lekavdelning, med klätterställningar, däck och pyssel och det bästa av allt lite folk. Det finns många muser här med lekavdelningar med tex Science museum är som ett sjöslag speciellt på regniga helger när man knappt kan ta sig fram. Så dit kommer vi gå igen.

Fortnum & Mason


image531
Green Tea with Elderflower
Som ni alla vet jag är ju en stor te fantast och hemma hos Camilla blev jag bjuden på den här godingen.


Spring time...

image530image525

image526image527

image528image529Så fina blommor , Rakel vill ha en scooter
Mor och dotter, Anna och Matthew
Här sprang dom fram & tillbaka i säkert 30 min,  Dagen avslutas vid grillen far och son det ska ju börjas i tid

Vilken underbar dag igen. Men idag kom verkligen våren 17+ och jag har svettats. Hanna flyttar i dag närmare oss. SÅ jag hade erbjudit mig att passa Elliott efter att deras farmor och farfar hade erbjudit sig att ta barnen till parken. Vem flyttar på 40 min. Så han blev avlämnad här i morse kl 9.30 och vilken dag vi har haft. Först tog vi bilen upp till Anna i MuswellHill (ja jag lånade bilstol av grannen) och gick på playgroup. Och alla lekte riktigt snällt.
När den var slut vid 12 hämtade vi upp Annas mycket höggravida kompis Anna och hennes son William och åkte till Hampstead Heat. Jag älskar det stället. Otroligt vackert och engelskt. Vilka karaktärer det finns i den parken. Det ligger ju ett riktigt fint område så det är allt från glada barnfamiljer, till dogwalkers till riktiga ladys och mycket kändisar som är där och lunchar och flanerar. Vi hade som vanligt med oss picnic. Och vi var där HELA DAGEN vid 5.30 tror jag vi kom därifrån, då hade vi hunnit med att hoppa i alla pölar, mata ankor, klättra i träd, äta glass, och springa runt. Rakel och Elliott somnade som slagna soldater i bilen hem. OCh jag fick kika lite på deras nya hus. Så fint högt i tak mycket snickarglädje riktigt gammalt engelskt. Så mysigt.

En kreativ dag

image523
Rakel målar Isak äter
Torsdag
Vilken härlig dag först målade jag med mina barn, händer typ aldrig för det blir så kladdigt och jga har aldrig ro att sitta ner tillräckligt länge.
Sedan tog vi bussen i vår värmen 15+ hem till Camilla och Luis där vi gräddade massor med våfflor som vi snabbt fikade upp. Och medans vi satt på nedervåningen och passade småbarnen så var Rakel, Luis och Matthew på övervåningen och lekte efter 30 min ungefär tyckte jag det var så tyst så jag gick upp för att kolla vad dom gjorde. Hittar alla 3 barnen nakna i badrummet. Rakel på toaletten, Matthew på golvet och Luis i badkaret. Så det var bara att sätta på badvattnet. Barn dom är för roliga. Fredrik mår lite sämre igen och var hemma och vilade hela dagen. Sen var vi tvugna och bråka lite vi bråkar alltid när han är sjuk. ;) Men nu är vi sams igen och jag tror att jag faktiskt äntligen har kommit på vad jag vill göra med mitt liv. Mera om det sen.
image524
Min härliga mamma grupp..

Utmaningen Malin gillar

image520
Jag gillar våran hylla i köket med alla fina glas och mina älskade kokböcker

image521
Jag gillar inte Fredriks skräp förlåt arbetshög bredvid datorn

Utmaningen Fredrik gillar

Jag har blivit utmanad av en av mina blogg kompisar Anna, titta gärna på hennes blogg. Hon skriver roligt och mycket om inredning http://londonhem.blogspot.com/
Att jag skulle välja ut en ful och fin sak i mitt hem. Så här kommer mina och faktiskt Fredriks saker. Sedan så skickar jag utmaningen vidare till min kusin http://babydream.blogg.se/

image518
Fredriks fina han älskar sina böcker mer en nästan sin fru och sina barn ;)
image519
Fredrik hatar min stora hög med grejer som alltid är inpulad bakom garderoben med saker som jag ska sälja på tradera...

Tisdag hemfärd

Idag åkte farmor och farfar hem. Alltid lika sorgligt. Rakel grät stora krokodil tårar, det är alltid så skönt att få lite extra hjälp när dom är här. TUSEN TACK FÖR ALLT love you...
Så nu får man dra tunga lasset själv igen. Blev en tur till Svenska kyrkan som vanligt även om jag inte hade tänkt det från början. På vägen dit passerar vi alltid denna underbara spegelaffär där jag alltid brukar dregla lite den dagen jag har ett eget hus...På vägen hem blev det ett stopp i svenskaffären där jag inhandlade fil, grillkrydda och snabbmakaroner. Snabbmakaronerna måste jag ransoner med min man dom är till barnen för det går så snabbt att laga finns ingen motsvarighet här. Men min kära Fredrik kokar gärna ett paket till sig själv.
När vi kom hem hade Lucia varit här och städat så nu är det dessutom så RENT här hemma.

image517
Min favorit spegel affär skulle inte banga den där rosa skönheten i mittenimage522
GRILL KRYDDA...

Heavy shopping

image516
Mina nya snygga skor..
Åhh jag hade frigång med svärmor. Rakel var på lekis och farfar var snäll och hämtade henne så vi kunde åka ner på stan. Först åkte vi ner till Marc Jacobs butiken vilken butik. En av varje please !!!! Farmor köpte en liten födelsedagspresent till sig själv. Själv drömde jag bara. Sedan banade vi vidare till Selfridges. Stackars Isak han somade där inne medans vi provade läppglans tittade på krämer och doftljus- Sedan åt vi lunch och drack lite vin medans Isak sov gott för att sedan gå vidare upp till Shoe heaven, där vi gick minst tre varv tittade på alla skor och provade hur mycket som helst. Isak som hade hunnit vakna charmade expediterna och kröp runt på golvet och tuggade på burberry loafers. Tur att man har en sådan härlig svärmor som man kan shoppa med.
Tillslut hittade jag ett par underbara skor från CARVELA dom var så sköna och snygga så jag köpte faktiskt 2 par. Ett par lila och ett par svarta. När vi skulle åka hem fick Isak psyk bryt stackarn inte så konstig med tanke på att vi hade glömt bort hans lunch. Så snabbt tillbaka till småbarns verkligheten jag hastade in på Selfridges food Hall och köpte youghurt och smoothie som vi fick mata honom med på busshållplatsen. Han åt upp ALLT
När vi kom hem hade Fredrik lagat gratinerad Hummer, vi drack ännu mera champagne och Jacob kom på besök.
En helt underbar dag och kväll.

image515
Ett riktigt gott prisvärt moserande vin som jag verkligen rekommenderar. 5+++++

Helgen- Fredrik tillfrisknar, och vi försöker ta det lugnt.

image514
Farmor med Isak på terminal 5

Fredriks operation gick riktigt bra och han har mått mycket bättre en jag förväntade mig.
Redan i Lördags blev jag och svärmor utsläppt givetvis med båda barnen men vi han med en liten runda på nyöppnade H&M i Woodgreen. Där jag racer shoppade medans farmor passade barnen och såg till att dom inte rev stället. Det blev 2 nya stickade koftor jag älskar stickade koftor. En lång blå kritstrecksrandig skjorta blå och vit randig som man kan ha till jeans och leggings. Med resår i midjan mycket fräsch och vårig. Samt en fin blå topp.
På kvällen gick jag på svenska mammors kontaktmöte för alla svenska mammor i hela UK och sedan på kvällen gick vi ut. Det blev inte så sent men tillräckligt sent för mig. VI gaggade nog hela kvällen om huruvida klockan skulle ställas tillbaka eller framåt ja herregud. Men alltid lika trevligt som vanligt.

På Söndagen så åkte vi till Highgatewoods och träffade alla andra svenska mammor, från början hade vi sagt 10 men det blev nog snarare 11.30. Men solen sken barnen lekte. Och vi mumsade på medhavd matsäcck. Jag älskar att gå till parken med matsäck.

Alla barnen i parken

image513

image512

I vårat kök...

Jag vill ha till mitt kök

En Radio, Robertson RD50
Visst vi har en stero kopplad till vår Apple men i bland vill man bara lyssna på hederlig gammal radio. Min nya favorit station är BBC2, är ungefär som P3 med härliga talkshows när folk ringer in och klagar. Tänk att ha en sådan här i köket.
image508

En Duralit toaster för 4. Ingen ide att köpa en för 2 om man ska ha en och samma brödrost resten av livet. Tänk när Isak kommer hem med sina polare och är 13 då rostar man ju upp en hel limpa på en kvart. Iallafall gjorde jag det. Tror jag levde på det hela högstadiet rostat bröd och the... Åh vad mysigt.

image509

En ROSA duralit vatten kokar så fin kanske skulle det pigga upp vårt annars fula kök..

image510

Och till mig själv såg den här super härliga gula toppen från DKNY i dag på stan.
image511

RSS 2.0