Vecka 37 Brighton

image374image375
Så här varmt och soligt var det i Lördags morse när vi åt frukost i trädgården..

HELG
Vi är ju svenskar och vad gör svenskar på helgerna åker till IKEA så vi tog den lilla bilen på en provrunda och den klarade testet exemplariskt.
Vi köpte två nya smala billy, och ett målarställ till Rakel sen åt vi så klart både lunch och fika där. Isak fick smaka lite mosad potatis med brunsås och det gillade han. Men jag tänker vänta med att ge honom mat tills han verkligen vill ha så det inte blir som med Rakel som aldrig äter någonting förutom ibland typ 3 gånger i veckan äter som en häst. Vi fick in allt i bilen jag fick sitta med ratten under hakan men tänkte det går ju bra vi ska ju bara lite kort. Trodde ja det tog oss ca 2 timmar att köra hem för det hade varit fotbollsmatch Tottenham-Arsenal. Och IKEA ligger vid Tottenham och vi bor i Arsenal så det var trafficjam minst sagt. Kom hem lagom tills det var dags för mig att be ge mig ut igen.

För i går kväll hade vi Birthday drinks för mig och leaving due för Hanna som flyttar till Perth på Tisdag. Ush ush verkligen sorgligt. Men vi hade en toppen kväll och alla verkligen partade loss. Jag fick ett presentkort på en jätte fin liten exklusiv skönhets salong där vi bor så dit ska jag gå snarast möjligt och bli vacker. Så himla gulligt att dom hade samlat ihop och tänkt på mig. Jag var nog inte hemma förrens kl 4. Det blev ganska många drinkar mellan 8-4 när jag gick och la mig i går tänkte jag nu dör jag jag kommer aldrig klara av en heldag med barn i morgon.
Men Fredrik var en förstående man. Barnen sov båda två till kl 9 Isak var dock uppe och ammade kl 7 men somnade snabbt om. När dom hade vaknat tog han dom till affären handlade lite mat så jag fick sova, sen chillade vi lite och sen fick Rakel sova lång middag så mamma kunde ligga på soffan och kolla på film. Isak kräver ju inte lika mycket. Nu i eftermiddag så introducerade vi Rakel till Saltkråkan och det verkar gå hem, För nu är vi så trötta på PIPPI. Hon är överdoserad. Det är ganska intressant när Rakel var liten gick jag aldrig ut hade inget behov och kunde inte heller för hon vägrade flaska men nu med Isak som faktiskt tar flaska så tycker jag att det är riktigt skönt att komma ut lite då och då. Och det känns bra. Fredrik han ägnade hela kvällen åt att skruva IKEA grejer. Vi förbereder oss inför Oktober då alla grejer från Sverige kommer

Fredag
Tog det lite lugnt i dag efter gårdagens utflykt. Storstädade på förmiddagen visst är det härligt när det blir fint men med barn hemma så varar den friden i ca 5 minuter innan dom drar ut något och "förstör" friden. Men man lär väll sig och leva med det också. På eftermiddagen kom Hanna förbi på lite fika. Hämtade upp Fredrik vid stationen och åkte hem till Angel och Nadia, Angel fyllde nämligen år i torsdag så vi kom och överraskade och lagade middag (min man lagar middag) mycket uppskattat och vi hade en väldigt trevlig kväll tillsammans.

image373
Ps Är det någon som vill bo i vår lgh i Stockholm så är den tomm mellan 30 september och 19 Oktober ?Ds


http://www.facebook.com/album.php?aid=14834&l=291bf&id=744811409

För mera kort klicka på länken..

Torsdag
Jag älskar utflyckter så denna vecka hade jag organiserat en till Brighton halva grejen är att göra en god picninc. Så träffades kl 9 vid KingsCross kanske inte världsbästa kombinationen när man är lite bakis men det gick bra. Vi tog tåget till Brighton tog ca 1 timme. När vi kom fram sprang vi på Vivekas man som var där på affärsmöte. Tycker fortfarande det är lika konstigt när man träffar folk man känner här. Först beökte vi stranden och åt upp nästan all matsäck. Sen lekte barnen på den underbara lekplatsen. En bra lekplats enligt mig ska vara bra innhägnad så dom inte kan komma ut, ha pool, och inte för höga klätter grejer. Den här hade allt det. Så vi stannade i flera timmar. Rakel badade förståss med kläderna på. Efter det var nog både mammor och barn helt slut så vi vandrade fram och tillbaka i solen längst stranden. När man bor i London är det här med HAV och STRAND VÄLDIGT exotisk. Och jag måste säga jag blir vannsingt lyckliga av att bara känna lukten av vattnet. Det är så underbart. Kanske låter det galet men så är det. Vi kom inte hem förrrens kl 8 nu i kväll. Rakel sommnade snällt utan så mycket som ett pip. Men hon verkade nöjd och glad. Ang hennes pottträning så är hon utan blöja när vi är hemma och det går bra men jag har inte orkat ta tag i steg nummer 2. Isak han växer och växer. Han suger på tummen och har snutte filt det är så gulligt när man vaknar på nätterna och han ligger med tummen i munnen. Han sover bra också från 8-5 och sen vaknar han för påfyllnig och sover sedan vidare till 8-9. Jag klagar inte.

Onsdag
Försökte ta det lite lungt och fixa lite ärenden bla betala skatt på bilen så jag får köra den. Så på eftermiddagen åkte vi på en liten provtur till Hampsteadheat och träffade kompisarna och badade i poolen. Sen var det dags att åka hem för jag och min älskade make gick nämligen ut tillsammans i går kväll. Det är ett sällsynt event jag tror sist var ca 1 år sedan. Alltså utan några barn. Anna (en annan av mina mamma kompisar) kom över och la båda barnen som somnade snällt utan probelm. Medans vi var på Skandiums öppnings party för deras butik i Knightsbridge (stor svensk skandinavisk inredningsbutik) Åh vad underbart det var att gå ut tillsammans dricka gratisdrinkar och bara vara vuxen. Fredrik träffade sina kusiner som har inredningbutiken Asplund i Stockholm. Så vi hann socialisera lite med släkten också. När det hela var klart och jag var så där lagom god och glad. Väldigt goda drinkar, och då dricker jag som en svamp. Gick vi på libanesisk resturang med Angel och Nadia. Var hemma precis innan 12 då en trött Anna körde hem. Hoppas det inte dröjer ytterligare 1 år innan vi går ut igen!

image370
Rakel och Rebecca observera Rakels stora fötter Paris Hilton släng dig i väggen..
image372
Isak njuter av solen i syrrans brillor
image371
Vår stora fina bil

Tisdag
I morse gick vi först till cykelaffären för att fixa punkan på vagnen tog hundra år och släpa dit vagnen och självklart ville Rakel inte gå hon som älskar att gå i vanliga fall . Men vi har en snälla cykelgubbe som hjälper mig med mina trasiga däck. Sen åkte vi in till stan och fixade Isaks pass på ambassaden. Denna gång var jag välförberedd och hade med mig alla papper, så det var mycket smidigt sen lyckades jag söva dom båda två så jag kunde sitta i solen (det är typ 25 + här nu) och dricka kaffelatte i lugn och ro inte tokigt alls. Ja då var det äntligen dags för Svenska kyrkan efter ett låååångt sommarlov. Det är numera den nya prästens fru som håller i det Eva ur gullig tant/dam. Så nu verkar det som att det blir lite mera ordning och reda. Joushua var där med sin ny Aupair och lillebror som hängde i Babybjörnen då saknade vi Sigrid.
Men det var riktigt roligt att träffa alla igen äta goda bullar och avsluta dagen i Regentspark.
Annars är det bara om lilla Madeleien som försvann i Maj och hennes föräldrarna på nyheterna det är det enda folk pratar om. Vet inte vad jag ska tro längre. Helt sjukt om det är föräldrarna som gjort det.

I går såg vi på Nigella som gjorde chokladmousse på TV och här kommer ett helt underbart recept har inte provat det ännu men det kan inte vara annat en gott.

Blanda i en kastrull
150 gram marsmallows (gärna dom där små bitarna)
250 gram mörk choklad, i små bitar
50 gram osaltat smör

Blanda allt så det smälter

Vispa 284 ml grädde och vänd ner i smeten.

Ställ in i kylskåpet.

Måndag
Stackar Fredrik han bara arbetar och arbetar medans jag är hemma med barnen och njuter av sommaren som äntligen har kommit. I dag började vår vanliga playgroup som haft sommarstängt hela sommaren. Så det var ett kärt återsende annars inget nytt. Ska försöka betala skatt på bilen så jag kan köra den. Vår granne var nere på lite fika i morse. Hon är rolig hon väldigt speciell men snäll. Jag har också fixat Rakels ansökningsformulär för hennes skola och i morgon ska vi in till stan för att greja med Isaks pass samt laga punkan på vagnen. Men helst inte i den ordningen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Söta bilder på facebook! Hoppas allt är fint med er. Snart kommer ni hit och hälsar på, ska bli jätte mysigt tycker jag. KRAM Sigrid

2007-09-10 @ 21:05:01
Postat av: Jenny och Leia

Har glömt att tacka för födelsedagskortet till Leia! Hon blev jätteglad och förvånad när det låg en ballong i kuvertet : ) Hoppas allt är bra och grattis till bilköpet. Kram Jenny.

2007-09-11 @ 09:24:57
URL: http://leiasundberg.blogg.se
Postat av: Nina L

Jag efterlyser bild på nya underverket (bilen!) ;-) Förresten har jag sagt att Johan Clark fått en son? Supersöt! Kram

2007-09-11 @ 10:33:17
Postat av: johanna

cool bild, verkligen!
men e det en gunga de sitter i över en pool!`?????

2007-09-13 @ 08:06:23
Postat av: Malin

Nej det är ingen pool bara en gummi matta har ni inte sådan i Sverige du vet som man skrapar knäna på ?

2007-09-13 @ 22:55:10
Postat av: Sigrid

Vilket härligt väder och fina bilder från Brighton! Shit vilken lekplats, pool och allt..

2007-09-13 @ 23:39:00
Postat av: johanna

KUL! Att min syster alltid kommenterar din blogg och inte min ;)

2007-09-14 @ 08:39:14
Postat av: emmzy

åh brighton är ju fantastiskt.. helt otippat hamnade jag där förra året, då jag och en kompis hälsade på andra vänner i london - wellham green, något jag inte ångrar.. var i london huserar ni? (nyfiken på london)

2007-09-14 @ 17:02:41
URL: http://emmzy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0