life on and with IKEA


Tänk vad många minnen jag har från IKEA det började redan som liten och man åkte dit titt som tätt och köpte nya saker till hemmet. . Jag minns särskilt en gång när manmma som var hemma med 4 barn hade fått ett ryck att vi skulle bygga ut våran bokhylle serie som vi hade hemma.  Det fanns en sektion kvar på IKEA i Kungenskurva som mamma bara skulle ha. Hon stuvade in oss 4 barn i den lilla ford escorten hämtade Mats på jobbet och i väg till IKEA. Själv hade jag prov dagen efter, jag minns tydligt hur jag försökte plugga lite i baksättet där jag satt inklämd med mina 3 bröder.  
När vi nästan var framme, får vi bensinstopp. Mats han rusar in på IKEA, hittar bokyllan, som mina föräldrar faktiskt fortfarande har kvar. Om jag mins rätt hade dom dessutom inga pengar kvar så han öppnar ett IKEA konto. Ja allt går att lösa. Kvar står mamma och 4 barn på motorvägen. Men så klart lyckas hon få hjälp av någon stackars kille som åker och hämtar lite bensin så vi kan rulla in på närmaste bensin station. Undrar hur vi fick hemm hyllan det mins jag inte, men min mamma kan ju knö in vad som helst i en bil.  

Sen när man flyttade hemifrån var man där och botaniserade lite. 
Mitt problem var kanske att jag aldrig flyttade hem till ett eget hem utan bara flyttade runt lite varstans tills jag träffade Fredrik och flyttade in efter 1 dejten.  Vi har också tillbringat många dagar och nätter på detta palats. På jakt efter den optimala förvaringen, barnsängen, tvätt korgen eller något annat livsnödvändigt som behövdes just då. 

När jag flyttade och blev själv fick jag också åka några turer. Då var det helt annorlunda har aldrig känt mig så fel plasserad. Att gå runt där själv bland höggravida,  nyförälskade, bråkande, par med några ungar i släptåg. 
Att jag helt själv skulle bestämma vilken färg det skulle vara på soffan, eller hur sängen skulle se ut. Länge tittade jag på saker som såg ut precis som sådant som jag och Fredrik skulle köpt. Man är ju liksom programmerad in till en enhet hur vi gjorde saker, och hur det skulle se ut. Men efter att ha smällt till mig själv och försöker tänka på vad JAG gillar inte vad någon annan tycker om går det lite bättre. Men det är fortfarande svårt. Vem är jag, vad tycker jag om vad är min stil? 
Jag och Sara vi var på IKEA idag, och skrattade gott åt att vi tillbringade säker 1,5 timme på IKEAS ljusavdelning med att fundera ihop olika ljuskonstallationer. 
(Glöm inte det är Lördag, och hur mycket folk som helst) Det hade aldrig hänt i sällskap av en man.  Vad fick jag med mig hem, 1 block ljus. Men kul hade vi!

Kommentarer
Postat av: sara

1.5h??? Kandes som typ 15 min! Haha

2008-11-09 @ 00:49:18
Postat av: Nina

Åh, dina fina barn! Längtar till jag får träffa dem igen.



IKEA, ja, där kan man spendera mycket tid. Har varit där nästan varje dag nu.... Kanske tips på en snygg kökslampa i lite lantlig stil?!

KRAM

2008-11-09 @ 17:34:49
Postat av: johanna

DU!

Jag blir riktigt rörd när jag läste din "lilla berättelse".

Den borde du skicka till IKEA, som en reklam-grej!

När kan vi höras?

Är du tillgänglig på dagen, kvällen?

Numret?

Kram jOhanna

2008-11-10 @ 07:44:23
Postat av: Malin

Jobbar ju tyvarr. Jag kan ringa i morgon kvall da ar jag hemma//

2008-11-10 @ 12:52:31
Postat av: Sara

Ha ha det dar med att kno in vad som helst i en bil det har man ju gjort ex antal ganger sjalva.. och du bras pa mamman din ;-)

2008-11-10 @ 22:36:08
Postat av: Anonym

alltså shiiiiit. Har följt din blogg sedan Rakel var, ja. ungefär i Isaks ålder kan jag tänka. Du har så enormt fina barn!! Du vet det va. Åh. Krampådet! /M

2008-11-13 @ 13:01:30
Postat av: Malin

Tack för alla era värmande kommentarer det värmer att det finns folk där ute som bryr sig som orkar läsa, efter regn kommer sol.

2008-11-13 @ 21:52:52
Postat av: Malin

Tack för alla era värmande kommentarer det värmer att det finns folk där ute som bryr sig som orkar läsa, efter regn kommer sol.

2008-11-13 @ 21:52:55
Postat av: Malin

Tack för alla era värmande kommentarer det värmer att det finns folk där ute som bryr sig som orkar läsa, efter regn kommer sol.

2008-11-13 @ 21:53:03
Postat av: Mats Lundquist

Du minns inte riktigt allt! Det var faktiskt inte så väl att det var IKEA i Kungens kurva. Vi åkte faktiskt till IKEA i Västerås! Bokhylls-sektionen fanns bara kvar i Västerås och gick inte att beställa eller reservera....

2008-11-15 @ 19:52:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0