Fodelsedag i bilder med recept...






Cheesecake med varmrokt lax (10-12 bitar)

350g pumpernicker
100g smalt smor
300g varmrokt lax
3 gelantin blad
600g philadelphia light
skal + saft av 1/2 citron
1dl finskuren dill
salt
svart peppar



Tillbehor:
200g gron sparris
2 kvisttomater
2 avokador
salladsblad
ev 3 skivor kallrokt lax i strimlor



1. Mixa pumpernickeln smulig i matberedaren, sla i smoret och arbeta in det. Pressa ut blandningen till en jamn botten i en springform med lostagbarn kant.
2. Putsa laxen och ta bort och stall at sidan. Lagg gelantinbladen i kallt vatten. Ror osten mjuk och smidig. Smaka av med rasp och saft av citron, dill, salt och peppar.
3. Smalt gelantinen i en liten kastrull (koka ej). Ror ned en sked av osten i gelantinet, ror ner ytterligare en och ror sedan ned gelantinmassan i osten. Vand forsoiktigt ned laxen. Smaka av och hall roran i formen. Forvara svalt mist ett par timmar fore servering, garna till nasta dag.
4. Koka sparrisen och skar den i latt diagonala bitar. Skalla och karna ur tomaterna. Grop ur avokadorna och vand samman med sparris och tomater. Blanda med lite gronsallad.
5. Lossa kanterna fran formen, hjalp till med en liten kniv som skoljs i varmt vatten. Toppa med salladen och lax.




Fint pussel i fran morfar...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0