Nostalgi kväll

Vilken nostalgi kväll. Jag åker ofta till Sverige men oftast har det blivit till Göteborg, dom gånger jag har varit ute i Stockholms natt liv dom senaste åren kan därför räknas på en hand. Men i går så träffade jag en ny/gammal kär vän.  Det kändes lite som att jag skulle på dejt även om det var en tjej dejt. Jag tog pendeln in till centralen och gick sedan ner till Stureplan. När jag bodde i Stockholm hade jag nog hoppat på bussen eller tagit tunnelbanan men nu känns alla avstånd så små. Jag känner mig som en turist i min egen stad jag hittar överallt. Men kollar in nya affärer som öppnat. Jag ser flera bekanta ansikten på min promenad, det är ju inte klokt. Jag är lite härligt nervös förväntansfull för mitt möte. Sista minuten shoppar ett par stora vackra örhängen, funderar på om jag borde tagit högklackat istället.  Vi möts på Prinsen, välkomst skålar med varsitt glas champagne, och äter en underbar Havets Wallenbergare, jag hoppar potatisen och efterätten. Jag försöker iallafall´, jag har 2 veckor kvar att komma in i  någon slags badräkt. Vi går vidare till Riche där min vän som hävdar att hon aldrig går ut stöter på bekant efter bekant, jag träffar också folk, gamla klass kamrater och föredetta arbetskollegor. Tur att jag aldrig varit singel någon längre tid i Stockholm.  Tror det skulle blivit "trångt" snabbt.
Alla ser i princip likadana ut, min förmåga att "döma" folk och tala om varifrån dom kommer var dom bor jobbar med och vilken skola dom gick i den har jag fortfarande kvar. Det som var så skönt med att flytta till London för där har jag ingen koll och alla är sa olika och ingen bryr sig. Men jag inser nu att efter nästan 7 år i London så börjar jag fatta hela den där grejen även där. Jag bryr mig inte om vilket fack folk tillhör. Men jag bara älskar att spana på folk och sortera dom. Mr Big han säger ofta "honey don't be so hard on people and don't judge"  Men det gör jag inte jag bara sorterar.
Vi avslutade kvällen med promenad till T-banan och varmkorv på Kungsgatan. När jag kom till pendeln var det 20 min till nästa så jag köpte en Whopper och bjöd spärrvakten på pommefriten. Kom precis med bussen i Huddingecentrum. Härligt med lite flytt så jag slapp vänta i 55 min på nästa. Funderade på att jag var lycklig som slapp tonårs pendla ut i förorten när jag var ung eftersom jag flyttade hemifrån tidigt och alltid bodde i stan. Men att göra det en kväll är det riktigt mysigt. Gick av vid rätt stopp och gick direkt upp i skogen, mina föräldrar bor i ett natureservat. Men det är Sverige och jag känner mig trygg och inte alls mörkrädd. Vad ska hända här. Där mitt ute i skogen möter jag pappa Mats som är ute och promenerar hund.
Nästa vecka blir det hälso vecka, kanske kan vi ta med barnen på spa helg?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0